Hosszú évek óta tartó problémával küszködtek a Haladás VSE tenisz szakosztályának vezetői valamint játékosai. A zöld-fehér egyesület Rohonci úti telephelyén több pálya is kiszolgálta a kor igényeit, amelyet végül 2016-ban lebontottak az épülő új Sportkomplexum miatt. Azóta kereste a lehetséges megoldást a szakosztály vezetője és úgy tűnik, hogy a kitartó munkának meg lett az eredménye.

Tavaly Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár karolta fel a szombathelyi teniszezők ügyét. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közbenjárásával valamint a Magyar Tenisz Szövetség szakmai hozzájárulásával 40 millió forintos támogatást kapott a szakosztály, amelyet eszköz és pályafejlesztésre kellett fordítania a klubnak. Mivel a szombathelyi Sportliget önkormányzati tulajdonban van, a szombathelyi képviselők közbenjárására is szükség volt.

A 2019. november végén a városi közgyűlés első lépésként a Sportiskola tenisz szakosztályát beolvasztotta a Haladás VSE-be, így a közel 100 gyermek trenírozását már 8 szakember felügyeli. Következő lépésként pedig a Sportliget pályáit biztosította a város a zöld-fehér szakosztály sportolóinak. Ennek eredményeként 2020. január 1-től már itt készülhetnek a versenyzők.

A támogatásnak köszönhetően egy három pályát befedő aluvázas könnyűszerkezetes, modern, egészséges csarnok kialakítására kerül sor a Sportligetben, mely a téli teniszlehetőséget biztosítaná a tenisz szerelmeseinek. Ennek köszönhetően végérvényesen megoldódhat a 101 éves klub teniszezőinek felkészülése. Szabó Hajnalka szakosztályvezető elmondta, hogy a teniszhez méltó minőségi szolgáltatást szeretne nyújtani a Haladás szakmai segítségével az üzemeltető, aki továbbra is a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft valamint emberi kapcsolatok elősegítését is jelentheti ez a beruházás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!