Szépen teljesít eddig az újonc Haladás II. a másodosztály nyugati csoportjában. Jelenleg a negyedik helyen áll az utánpótláskorú játékosokkal felálló csikócsapat a 10 csapatos osztályban. Ez annak fényében kiváló eredmény, hogy az előző szezont még a harmadosztályban töltötte a zöld-fehér egyesület második számú együttese.

A feljutásra pályázó PTE PEAC R-Bus számított a találkozó esélyesének a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban, azonban hiába próbálkoztak a csapatok, nem született meg a gól. Mindkét gárda jól védekezett és jutott erő a támadásokra is, ekkor viszont még nem kockáztattak sokat a játékosok. A szünetet követően aztán felpörögtek az események.

A Pécs igyekezett több átlövéssel gondot okozni, de úgy tűnt, hogy nem járnak túl a szombathelyiek eszén. Aztán elég volt egy megingás és máris megszerezte a vezetést a PEAC. Ráadásul a nyílt sisakos küzdelemben egymás után potyogtak a gólok. Igazán élvezetes és találatokban gazdag félidőt produkáltak a csapatok, azonban ebből a versenyfutásból a Haladás került ki vesztesen.

A negyedik hazai gólt az utolsó másodpercekben Szentes Krisztián szerezte, aki beállította a 4-2-es végeredményt. Kis szerencsével és pontosabb befejezéssel akár meglepetést is okozhatott volna a Haladás II., de így sincs okuk a szégyenkezésre. Legközelebb pénteken játszanak Gyimesiék, akkor az ELTE-BEAC ellen bizonyíthatnak hazai környezetben.

PTE PEAC R-Bus – Haladás VSE II. 4-2 (0-0)

Haladás: Gyimesi – nagy K., Papp, Németh Z., Szakasics.
Csere: Horváth B. – Volner, Vatamaniuc-Bartha, Németh B., Kovács M.
Technikai vezető: Sziffer András

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!