Nagyon nehéz mérkőzés vár a hét utolsó napján a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság első osztályában vitézkedő Egis Körmend csapatára. Csak két hely és két győzelem választja el egymástól a jelenlegi ezüstérmes pozícióban álló vasi alakulatot és a korábban több bajnoki címet és kupagyőzelmet szerző Szolnoki Olajbányász között.

A nyáron teljesen kicserélődött az alföldi gárda. Igaz azóta is formálódott a keret, de hozza a csapat, amit várnak tőlük a szurkolók. A visszafogott kezdés után szorgalmasan gyűjtögették a győzelmeket és legutóbb a Jászberény otthonában rendeztek fiesztát. Az 54-75-ös sikerrel tartja a lépést a Szolnok az Atomerőmű együttesével. A cél nem is lehet más, mint a dobogó.

Akárcsak a Körmend számára, amely hazai környezetben megőrizte veretlenségét a Sopronnal szemben. Ugyanakkor távol a Rába-parti várostól már koránt sem olyan magabiztos a vasi alakulat. Három vereségüket mind idegenben szenvedték el és a Szolnok otthonában is nehéz pillanatok várnak Ferenczékre, akik ha őrizni akarják második helyüket, bizony nyerniük kellene ezt a rangadót.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend
2020.január 19. – 18:00
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!