Ekler Lucával nagyot fordult a világ, hiszen 2011-ben még Ő sem hitt abban, hogy egyszer versenyzőként léphet pályára. A bal oldalára lebénult szombathelyi lány aztán szép lassan felépült és parasportolóként felért a csúcsra. A hazai és nemzetközi versenyeken egymás után szállítja az érmeket, ráadásul világcsúcsot állított fel távolugrás T38-as kategóriában is.

Nem meglepő, hogy Őt választották az Év női parasportolójának valamint néhány nappal korábban az Év Vasi Embere 2019-es elismerést is kiérdemelte az atléta. Pár hónappal korábban még a Hungarysport hónap sportolója díját is bezsebelte elért eredményeinek köszönhetően és emberi oldalát is megmutatta, amikor Mák Dóri által megálmodott, Divatbemutató Kicsit Másként rendezvényén is színpadra állt.

Több elismerést is sikerült elhódítanod az utóbbi napokban, hetekben. Mit szóltál a hírhez, amikor megtudtad, hogy jelölt lettél az év embere díjért?

– Minden jelölésnek és elismerésnek szívből örülök. Nagy megtiszteltetésnek éreztem, és boldog voltam, hogy úgy gondolták, méltó lehetek erre a díjra. Nagy megtiszteltetés számomra a díj.

Eljátszottál a gondolattal, hogy valóban nyerhetsz?

– Őszintén szólva nem gondoltam rá hogy nyerni fogok, hiszen már a jelölés egyfajta elismerést ad. Hogy mégis rám esett a választás, számomra az volt a nagyon nagy meglepetés.

Mi játszódott le benned, amikor tudatosult, hogy rád esett a választás?

– Nagyon furcsa érzés kavarog az emberben. Amikor édesanyám közölte a jó hírt, azt kérdeztem tőle, hogy viccel e… Mint utólag kiderült, nem tréfa volt.

Mivel töltöd jelenleg az időd?

– Jelenleg Budapesten tartózkodom és leginkább munkával telnek a napjaim. Nem okozok meglepetést, ha azt mondom, hogy edzéssel töltöm az időm egy részét, a többiben pedig a szakdolgozatomat írom, no és persze rendezvényekre járok, igyekszem eleget tenni a felkéréseknek.

Korábban azt nyilatkoztad, hogy nagy álmod teljesülne a paralimpiára. Idén ez teljesül, azonban előtte még szurkolhatunk neked más versenyeken?

– Természetesen több felkészülési versenyünk lesz. Leginkább világkupa versenyek és a paralimpia előtt még egy Európa-bajnokságon is bizonyítanunk kell. Emellett az épek versenyein is indulni fogok, szóval keményen készülök az előttem álló feladatokra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!