Nehéz mérkőzés várt a Szombathely Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdázói számára. A Kanizsai Vadmacskák az amatőr élvonalbeli bajnokság egyik legütőképesebb csapataként van számom tartva és a győzelem megszerzésének reményében érkeztek a vasi megyeszékhelyre is. A találkozóra szép számmal érkeztek nézők is, akik jó hangulatot varázsoltak az egyetemi sportcsarnokba.

Azonban gyorsan lehűtötték a kedélyeket a zalai játékosok. 13-2-es rajttal lépett meg a Kanizsa, jött is gyorsan az időkérés Szabó László vezetőedzőtől. Jakubovics büntetőből majd tempóból is eredményes volt, megkezdte a felzárkózást a SzoESE. Hiába játszott jól a támadóharmadban a vasi alakulat, minden apró hibát pontokkal büntetett a Nagykanizsa.

Az eladott labdákból gyors leindításokkal operált a vendég alakulat és a felállt védőfal sem okozott gondot, hiszen magassági és súlyfölényben is voltak a palánk alatt. Jól mutatja a különbséget, hogy a Vadmacskák 21-es játékosa egy fejjel magasabb volt a szombathelyiek centerénél és egymaga 24 mezőnykísérletet vállalt – ebből 29 ponttal lett a mezőny legeredményesebb kosarasa.

A második negyedet követően ismét hullámzóvá vált a SzoESE játéka. Néhány perc alatt 10 pontra zárkóztak fel Szabó-Haklits pontjainak köszönhetően, majd ismét a vendégek villogtak. Többször a 20 pontos lélektani határt is átlépve próbálták újra és újra megtörni a hazai csapatot. Az utolsó felvonásra viszont nyilvánvalóvá vált, hogy ezzel a védekezéssel nem fog sikerülni a felzárkózás.

Szabó-Haklits Zsuzsa szépségdíjas kosaraival aztán mégis sikerült befogni az ellenfelet és egy vállalható vereség lett a találkozó vége. Kicsit pontosabb befejezésekkel és stabilabb védekezéssel akár ki-ki meccs is kerekedhetett volna a nagy rivális Kanizsai Vadmacskák elleni derbin. Ezzel a sikerrel továbbra is harmadik helyen állnak a zalaiak, míg a SzoESE a 4. pozícióból várhatja a folytatást.

SzoESE – Kanizsai Vadmacskák SE 72-86 (19-30, 17-13, 14-21, 22-22)

SzoESE: Jakubovics 11, Püspöki 10/6, Balogh V. 2, Szabó-Haklits 23/9, Plózer 8.
Csere: Mezősi 7/3, Sándor 6, Koltay 3/3, Soós 2.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!