Nehéz mérkőzés várt a vasi piros-feketékre, hiszen a többszörös bajnok és kupagyőztes otthonába nem győzni járnak a csapatok. Igaz ez a megállapítás akkor is, ha a Szolnok együttese a nyáron átalakult és játékos cserére is sor került a szezon során. Ismerős arcot is köszönthettek Ferenczék, hiszen Price személyében korábbi körmendi kosaras pattogtatott az ellenfélnél.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban. Főleg palánk alatt voltak pontosabbak és a szolnoki védekezés sem ízlett túlságosan a vendégek számára. Nehezen lendült játékba a Körmend, ehhez egy időkérésre is szükség volt. Ez viszont jót tett a játéknak, mert a vasi alakulat fordítani tudott. A negyed végét viszont megnyomta a Szolnok.

Ezt követően rendezték a sorokat a vezetőedzők, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Hol a Szolnok, hol a Körmend állt jobban – a pontgyárosok elemükben voltak, a védekezésre viszont nem fordítottak a játékosok kellő figyelmet. Varnado pontjaival tartotta a lépést a Rába-parti alakulat, de a fordításhoz Ferencz Csaba triplájára is szükség volt.

A szünet inkább a hazaiaknak jött jól, mert újult erővel kezdtek rohamozni és tették mindezt sikerrel. Price után Jones is elkapta a fonalat és gyorsan fordított is a Szolnok. Közel tíz pontos előnyre tett szert az alföldi gárda, s úgy tűnt, hogy elmegy a Körmend hajója. A játékrész végén még kozmetikázott az eredményen Matthias Zollner legénysége.

Tartotta lépéselőnyét a Szolnok a záró negyeden is. Talán többen elhitték, hogy ennyire volt képes ezúttal a Körmend. Aztán öt perccel a vége előtt nagy rohamba kezdett a vendég együttes. Edwards is mozgósította tartalékait, de a mindent eldöntő dobást végül Turner engedte el. Még egy kósza lehetősége volt az egyenlítésre a Szolnoknak, de a labda pontatlan volt, a Körmend pedig így bevette a Tiszaligeti Sportcsarnokot.

Szolnoki Olajbányász KK – Egis Körmend 84-87 (30-23, 14-23, 26-19, 14-22)

Körmend: Turner 16/3, Takács K. -, Edwards 13/3, Varnado 21/6, Taylor 8.
Csere: Kastrati 15/3, Ferencz 12/6, Durázi 2, Németh Á. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!