Látványos mérkőzésre került sor szerda este a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában, ahol a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai látták vendégül az Ifjú Tigriseket. A vasi alakulat a dobogóért van óriási versenyfutásban az NB II nyugati csoportjában, ezért minden bajnoki pontra szüksége van Kéri Péter együttesének.

Ennek megfelelően jól kezdte a találkozót a SzoESE és Vicze pontjaival meg is lépett a vasi együttes. Hiába kért időt a vendégek mestere, tovább nőtt a csapatok közti különbség. A házigazda kemény védekezése sem ízlett a soproni együttesnek, így tíz pernyi játékot követően már 13 egységgel állt jobban a szombathelyi csapat és még messze volt a vége.

A folytatásban is jól védték palánkjukat a SzoESE kosarasai, igaz a támadójátékuk ekkor már koránt sem volt olyan pontos, mint az első negyedben. A mezőnyből mindkét csapat rendkívül pontatlanül tüzelt, de a védekezésbeli küönbségnek köszönhetően tovább növelte előnyét a házigazda és a szünetre már húsz pont fölé nőtt a vasi alakulat fórja.

A második játékrészben aztán Kéri Péter igyekezett minden játékosának lehetőséget biztosítani valamint új taktikákat is gyakorolhatott tanítványaival. A vendégek továbbra sem találtak fogást a szombathelyi együttesen, egyedül Németh hatástalanítása okozott némi nehézséget. Összességében viszont nem tudták az Ifjú Tigrisek veszélyeztetni a SzoESE vezetését.

A végén már csak az volt kérdés, hogy mi lesz a végeredmény. A találkozón a sokkal jobb játékkal kirukkoló szombathelyiek győzedelmeskedtek, teljesen megérdemelten. Ezzel a sikerrel megerősítette a tabellán az ötödik helyét a SzoESE és készülhet a MOGAAC elleni összecsapásra.

SzoESE – Ifjú Tigrisek 76-55 (26-13, 19-11, 16-17, 15-14)

SzoESE: Horváth 4, Vicze 18/6, Németh M. 12/12, Novák 15/3, Oroszi 14.
Csere: Galambos 6/6, Frisnyák 5, Gombkötő 2, Monek -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!