Alig egy hónapja kezdődött a Játékos Sportvetélkedő szombathelyi valamint Vas megyei előselejtezője, majd két héttel ezelőtt már a a régió döntőjére is sor került. Az első két helyet – teljesen megérdemelten – a Derkovits Gyula Általános Iskola valamint a Zrínyi Ilona Általános Iskola szerezte meg, az oladis diákok előtt.

Csütörtökön pedig már az országos elődöntőn bizonyíthatott a két vasi valamint további négy tanintézmény tanulói. Ismerős tanárokból nem volt hiány, hiszen az egyik nagy esélyes az a Balatonalmádi csapata volt, amelyet Imrei Kata készített fel. Korábban a testnevelő a Derkovits Gyula Általános Iskola színeiben dolgozott Török Richárd mellett a szombathelyiek sikeréért.

Ezúttal viszont riválisként érkeztek a vasi megyeszékhelyre és bizony többször sikerült megtréfálniuk a házigazdákat. Az egyetemi sportcsarnok zsúfolásig megtelt és végig óriási szurkolás mellett versengtek a gyerekek. A feladatok között ezúttal is az ügyességi feladatok domináltak, ugyanakkor szükség volt az erőre és természetesen az idővel is jól kellett sáfárkodniuk a csapatoknak.

A nagy rohanás végén, s csak a 10. fordulóban dőlt el a végső helyezések sorrendje. Bár a kötélhúzást megnyerte a Zrínyi, mégis 4 ponttal lemaradt a versenyfutásban a Derkovits iskolától, így utóbbi lett az első és vívta ki az országos döntőbe jutást. Sportszerű gratuláció mellett percekig zúgott a vastaps a két szombathelyi csapatnak.

A második helyen végzett Vadász Gábor és Gubián Tamás által felkészített Zrínyisek, akik szintén ott lehetnek a fináléba. Ehhez viszont a pótselejtezőn kell kivívni a továbbjutást. Emlékeztetőül tavaly ugyanez a két csapat jutott a döntőbe és történelmi siker született. A Zrínyi első, a Derkovits második lett a Játékos Sportvetélkedőn. Idén sikerül megismételniük a 2019-es eredményeket?

Játékos Sportvetélkedő
országos elődöntő
Szombathely

1. Derkovits Gyula Általános Iskola: 55 pont
2. Zrínyi Ilona Általános Iskola: 51 pont
3. Györgyi Dénes Általános Iskola – Balatonalmádi: 39 pont
4. Csopaki Református Általános Iskola: 26 pont
5. Széchenyi István Általános Iskola – Csorna: 22 pont
6. Deák Ferenc Általános Iskola – Kóny: 17 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!