Szombathely valóban a téli sportok egyik kiemelten fontos városa, hiszen több általános és középiskola összhangjának köszönhetően egyre több diák választja a gör-, majd pedig a gyorskorcsolyát. Az eredmények pedig nem is maradnak el. A legutóbbi országos felnőtt bajnokságon a vasi Bejczi Botond szerzett nagy csata végén aranyérmet.

A fővárosban tanuló főiskolás mellett Mercs Abigél, a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team műhelyében készülő gyorskorcsolyázó is éremnek örülhetett saját mezőnyében. Bejczi Botonddal – aki csak néhány napot töltött Szombathelyen – készítettünk egy interjút, amiből kiderül, hogy valóban sűrűn napok várnak a tehetséges versenyzőre.

Nemrég beszélgettünk, hogy a legnagyobb álmod a 2024-es olimpia. Változott valamit azóta ez a cél?

– Természetesen nem, továbbra is hiszek benne és ezért készülök olyan keményen, hogy megvalósítsam. Szeretném a hazámat olimpikonként képviselni 2024-ben.

Erre minden bizonnyal lesz esélyed, látva az elmúlt hetek eredményeit…

– Köszönöm szépen, valóban sok versenyen indultam és akadta néhány kiugró eredmény is. Az idei versenyszezon elején kisebb futamokon vettünk részt, majd onnan világkupáról világkupára utazunk. Az első komolyabb megpróbáltatás Fehéroroszországban várt ránk. Onnan utaztunk Lengyelországba, majd Hollandiába. Jól mutatja, hogy ezt a három országot két hét alatt jártuk be. Aztán hazajöttünk, de csak néhány edzésre, hogy folytassuk a munkát Németországba, aztán Kazahsztánba. Januárba pedig egy Európa-bajnokság és az országos bajnokság várt rám.

Utóbbiban aranyérmet szereztél. Várható volt ez a siker?

– Titkon reménykedtem és célom volt megnyerni az ob-t. Ez persze nem egyszerű feladat, hiszen sok kiváló versenyző van itthon is. Nagyon örülök, hogy sikerült a dobogó tetejére állnom. Persze ehhez szükség volt életem talán legkeményebb felkészülésére is.

Javában tart a versenyszezon. Hol lépsz még jégre 2020 tavaszáig?

– Egy összetett országos bajnokság vár még rám, amit február végén rendeznek. Ezt megelőzően Fehéroroszországban egy világkupa futamon állok rajthoz a válogatott színeiben. Itt nagyon szeretném, ha sikerülne dobogóra állnom. A szezon utolsó nagy versenyét Kanadában rendezik március végén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!