A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 17. fordulójának legnagyobb rangadója kétségtelenül az Egis Körmend és a Paks összecsapása ígérkezett. A dobogó két alsó fokán álló csapatok között egyetlen győzelem volt a különbség és ezt szerette volna eltűntetni az Atomerőmű SE, ehhez viszont le kellett győznie az otthon még veretlen Rába-parti együttest.

A Körmend szerezte meg a feldobás utána vezetést, majd a vendégek is betaláltak, ezzel megadva a derbi alaphangját. Ezt követően viszont a paksi tervek valósultak meg, mert Coleman pontjaival lépéselőnybe került az ASE. Bár a vasi alakulat mindent megpróbált, de csak egy átmeneti egyenlítésre futotta erejükből. A negyed végére pedig ismét a Paks állt jobban.

A folytatásban egyik csapat sem védekezett jól, azonban fogalmazhatunk úgy is, hogy két játékos kiváló formában célzott. Coleman és Varnado egymás után szórta a dupákat és a triplákat. Ebből a versenyfutásból végül a Körmend jött ki jobban és hiába játszott jól az Atomerőmű a nagyszünetre már a vasi szurkolók lehettek elégedettebbek.

Alaposan felpörgött a vendég együttes a térfélcserét követően. Evans duplájára még volt válasza a hazaiaknak, azonban Faust kosara már egyenlítést ért a Paksnak. A csapatok fej-fej mellett haladtak, igazi rangadót láthatott a közönség. Bár a Körmend volt lépéselőnyben, nem volt ledolgozhatatlan hátrányban az ASE az utolsó 10 perc előtt.

A negyedik negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Amint az egyik meglépett volna, jött egy időkérés és a rivális újult erőre kapott. Az utolsó percekre aztán sikerült megújulnia a Körmend csapatának és Varnado vezérletével sikerült nagyobb előnyre szert tenni, amivel a mérkőzést is meg tudta nyerni. Ezzel pedig továbbra is őrzi második helyét a tabellán.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 93-84 (18-21, 33-26, 18-18, 24-19)

Körmend: Turner 14, Edwards 18/9, Ferencz 3/3, Varnado 33/27, Taylor 17.
Csere: Kastrati 3/3, Filipovics 3, Németh Á. 2, Oroszi -, Kozma G. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!