Foghíjas csapattal érkezett Budapestre a Hungast Haladás együttese. A vasárnapi játéknapon a Vasas otthonában kellett helyt állnia Leiszt Máté csapatának, azonban az előjelek felemásak voltak. Pályára lépett a szombathelyiek új szerzeménye Palánkai, azonban sérülés miatt Genesis Miranda és Takács Bernadett sem állhatott rendelkezésre.

Ennek ellenére nem érhette panasz a vendégek játékosait, hiszen az első felvonás elején kiválóan játszottak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Kalicanin pontjaival meglódult a BL-ben is bizonyító Vasas, ekkor Leiszt Máté időt kért. Hiába, mert a piros-kékek gondosan őrizték megszerzett előnyüket a játszma végéig, amely Dékány ütésével ért véget 25-17-nél.

A folytatásban úgy tűnt, hogy felveszi a ritmust a Haladás, de ekkor már Török is elkapta a fonalat és zsinórban 8 pontot szerzett a Vasas. Hiába cserélt és kért időt a vendégek trénere, csak kozmetikázni tudta a különbséget a Hali. A második szett begyűjtéséhez alig 18 percre volt szüksége az angyalföldi együttesnek.

A harmadik felvonás elején alaposan bekezdett a Haladás. Előbb Vacsi, majd Lescay pontjaival a vezetést is megszerezte és megtartotta a vasi alakulat. 11-11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Kjelstrup robbantott ütéseivel és Ana Tiemi pedig blokkjaival segítette a Vasast. A hajrára meglépett a házigazda és egy óra alatt lezárta a párharcot.

Vasas Óbuda – Hungast-Haladás 3-0 (17, 9, 15)

Haladás: Wallner, Vacsi, Čičić, Császár, Lescay, Palánkai-Omoshebi.
Libero: Lojen, Zoltán
Csere: Szendrődi, Péteri.
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!