A nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC) idényzáró futama lesz az idén a Szilveszter-rali. Az AARC naptárában öt ország 10 versenyhétvégéje szerepel, a mezőny Horvátországba, Ausztriába, Szlovéniába és Olaszországba is ellátogat, az osztrákoknál négy, az olaszoknál három viadalt rendeznek. A magyarországi zárófutamot a tervek szerint ebben az évben is a Hungaroringen és környékén bonyolítják le.
“Osztrák és olasz csapatok már most visszajeleztek, de a regisztráció ebben a sorozatban az egész idényben nyitott, vannak olyanok is, akik nem minden hétvégén versenyeznek” – nyilatkozta az MTI-nek Füredi András, a Szilveszter-rali egyik szervezője. Hozzátette, a magyar futamnak jót tenne, ha a környező vagy a közeli országokból minél több páros nevezne be, mert ez a nézőszámot is növelné, különösen ha a legjobbak közül indulnának néhányan. A 2010 óta létező, pénzdíjas Alpok-Adria Kupában tavaly hét fordulót rendeztek, amelyeken közel 50 ralis páros vett részt.
Füredi András azt mondta, szervezésben és előkészületekben nem jelent számukra jelentős módosítást, hogy leszerződtek az AARC-vel, és az idén is szívesen látnának a mezőnyben egy olyan híres pilótát, mint a legutóbb a WRC2-es világbajnok finn Kalle Rovanperä.
“Őt a csapata nevezte be a versenyre, nem mi vásároltuk meg, és a jövőben is ezt a vonalat szeretnénk követni” – tette hozzá Füredi.
A 22. alkalommal sorra kerülő Szilveszter-ralit a szokásoknak megfelelően december 27. és 29. között rendezik majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!