A magyar női tornász-válogatott a maximális tízfős létszámmal utazik az április 30. és május 3. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra, Párizsba.
Az esemény honlapjának keddi híradása szerint a magyar küldöttséget öt felnőtt és öt junior korosztályú versenyző, négy edző, két bíró, egy delegációvezető, két csapatvezető és háromfős orvosi stáb alkotja majd.
A tavaszi kontinensviadalon dől majd el, hogy Kovács Zsófia vagy Schermann Bianka indul-e a nyári, tokiói olimpián. A kvótát Kovács szerezte tavaly ősszel a stuttgarti világbajnokságon, de Draskóczy Imre szövetségi kapitány az MTK sportolójának is lehetőséget ad Párizsban, hiszen az olimpiai kvalifikációs ponthatárt ő is átlépte.
A két magyar zsűritag ezúttal is Gondos-Arató Orsolya és Kalmár Zsuzsanna lesz. A versenyzők névsorát később, várhatóan a márciusi Matolay Elek Emlékverseny után hirdetik ki.
A tavaszi Európa-bajnokságon 38 nemzet képviselteti magát, 161 felnőtt és 152 junior tornász áll rajthoz, a teljesítményüket 72 bíró pontozza majd. A férfiak kontinensviadalát május 27. és 31. között rendezik Bakuban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!