A mérkőzésre szintén alkalmas helyszínként szóba jöhető Répce Sportcsarnokban U8-as kézilabda- és U15-ös labdarúgó edzéseket tartanak, így ott sem tudja megrendezni az SZKKA a nemzetközi kupában is érdekelt Debrecen elleni kupatalálkozót.

Szerencsére a magyar kézilabda élet azonnal az NB I-es szombathelyi klub segítségére sietett, több város is jelezte, hogy szívesen vendégül látná a két első osztályú klubot, többek között Mosonmagyaróvár is, így végül az a döntés született, hogy ott bonyolítják le a mai összecsapást.

Egy ilyen mérkőzéshez azonban minden esetben szükséges a hatósági engedélyek megszerzése, amire viszont az idő rövidsége miatt nem volt lehetőség, ezért a kézilabda szövetség csak zárt kapuk mögött engedélyezte a találkozó lejátszását.

Szombathelyen hatalmas igény van az első osztályú kézilabdára, ez már többször is bebizonyosodott. A szombathelyi szurkolók vasárnap is fergeteges hangulatot teremtettek a Kisvárda elleni bajnokin, amit ezúton is megköszönt az SZKKA klubvezetése.

A szombathelyiek eddig az összes hazai mérkőzésüket telt ház előtt játszották, Répcelakon, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban is. Az SZKKA klubvezetése biztos benne, hogy kedden is megtöltötte volna a mosonmagyaróvári csarnok lelátóit, ezért nagyon sajnálják, hogy ezúttal lelkes és népes szurkolótáboruk nélkül kell pályára lépniük, de meg voltak kötve a kezeik, emiatt a hétfőn megjelent közleményükben is a szurkolók megértését kérték.

Az SZKKA-nál közel négyszázan kézilabdáznak, elképesztő utánpótlásbázissal rendelkeznek, rengeteg gyermek játszik és szurkol is értük, hétről hétre többezres nézősereg kíváncsi a mérkőzéseikre, hosszútávon egyértelműen egy saját kézilabda csarnok lehet a legüdvözítőbb megoldás a  teremproblémákra – írja  a szombathelyikezilabda.hu

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!