Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Happy Casa Brindisi 93–83 (26–23, 18–30, 24–17, 25–13)
Bajnokok Ligája, D-csoport, 13. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2975 néző
V.: Zurapovic (bosnyák), Vulic (horvát), Tomasovic (szlovák)

Falco: Váradi 11/6, Curry 8/3, Benke 6, Washington 6, Reddic 22. Csere: Perl 18/3, Hooker 4, Filipovity 18/9, Lake –.

 

 

 

Brindisi: Thompson 5/3, Banks 18/12, Ikangi –, Gaspardo 5/3, Stone 19/15. Csere: Campogrande 13/6, Sutton 14, Zanelli 5/3, Brown 4.

 

 

Kobe Bryantre, a legendára emlékezett közel 3 ezer szurkoló a BL-meccs előtt, majd mindkét csapat lepörgette Kobe tiszteletére az első 24-24 másodpercet.

 

 

Az 1. negyedet a Váradi – Curry, Benke, Washington, Reddic ötössel kezdte a Falco. Reddic szerezte az első kosarat, a másik oldalon tripla ült, 2-3. Váradi Benedek kosara után először vezetett a sárga-fekete csapat, 7-5. Washington és Váradi nagyon bekezdett, kosaraik révén 14-5-nél, a játékrész derekán időt kért az olasz mester. Jókor, azonnal dobtak is 4 pontot, majd Perl válaszolt, 16-9. A negyed végén eladott labdával és kihagyott büntetőkkel szorossá vált a meccset. Reddic látványos zsákolásának örülhettek a Falco-drukkerek a hajrában, de Filipovity triplája sem volt semmi, 24-21.

A 2. negyed nem úgy kezdődött, ahogy az 1. negyed abbamaradt, másfél perc alatt fordítottak az olaszok, 28-30. Ezt követően Lake elhibázott egy zsákolást, majd Filipovity labdát vesztett, 31-35-nél jött Gasper Okorn időkérése. A negyed közepén nagyon megszórták magukat, igaz a Falco is sokat hibázott, 34-43 után Váradi talált be. Perl zsákolt, majd dobott egy duplát is, 40-48 volt az állás a szünet előtt 2 perccel. Az 1. félidő vége az olaszoké volt, 44-53.

A 3. negyedet is az olaszok kezdték jobban, majd Washington duplája és Reddic zsákolása is ült, 48-55. Curry, Perl és Reddic kiváló játékának köszönhetően a negyed derekán felzárkózott a magyar bajnok, 53-55. Aztán 4’42”-nél 58-58-as állásnál időkérés következett. Váradi dudaszós triplája után tombolt a csarnok, 61-58. Curry büntetői után 64-60-as állásnál, egy kis technikai probléma után folytatódott a meccs. Sajnos 2 triplával kiegyenlítettek, a negyed utolsó percében ők betaláltak, mi nem, 68-70.

A 4. negyedben Reddic 2 pontja után Benke zsákolt, 72-72. Perl és Reddic extra teljesítményével 76-72, de még 7 perc hátra volt. Aztán úgy lepörgött 2 perc, hogy mindössze 1 olasz kosár estt, a negyed derekán 76-74. Filipovity ziccere, majd a sportszerűtlen olasz szabálytalankodás után a 2 büntetőt is bedobta, 80-74. A vendégek triplája hullott be 4 perccel a vége előtt, majd Hooker gyötörte be a 2 pontot, aztán Curry triplája és labdaszerzése állította fel a publikumot, 85-77. Reddic 2 büntetője után 10 közte, 87-77. Sajnos nem sokáig, behullott a tripla, de Filipovity is behúzott egyet, 89-80. Csodálatos győzelem, 93-83.

Gasper Okorn: – Kemény, nehéz meccset játszottunk, értékes győzelmet arattunk. A statisztika nem hazudik; két különböző félidőt láttunk. Pontosan tudtuk mit kell csinálnunk: nem szabad elszórni a labdákat támadásban, ki kell védekezni az egy-egyes szituációkat, és begyűjteni a lepattanókat. Három dolog, amiből a Brindisi előnyt kovácsolt. Az első félidőben ez egyáltalán nem sikerült. 11 eladott labdánk volt, sok második esélyből szerzett pontjuk volt. Egy-egyben sem védekeztünk, szerintem még egy szék is megvert volna minket. A félidőben elmondtam a csapatomnak, hogy három napja erre készülünk. Minimalizáltuk az eladott labdák számát négyre, kontrolláltuk a lepattanókat és védekeztünk egy-egy ellen. Nagyon fizikális meccs volt. Örülök, hogy győztesek lettünk. A védekezés remek volt a második félidőben, ez volt a győzelem oka. Elégedett vagyok, nem egyszerű megverni a Seria A negyedik helyezettjét. Nagy győzelem nekem is. Köszönet a szurkolóinknak! Tudjuk, hogy nyert a Besiktas, de nem számít mi történik a Bonn meccsével, Klaipedában mindent meg fogunk tenni.

Francesco Vitucci: – Tudtuk, hogy erős ellenfél, nehéz mérkőzés vár ránk – így is történt. Először is gratulálni szeretnék a Falcónak, remek meccset játszottak. Teljesen eltért a két félidőnk. Az első félidőben megvolt az energia a vasárnapi bajnoki mérkőzés után, de a második félidőben kijött a fáradtság. Sokkal nehezebb volt ekkor a megfelelő tempóban játszanunk, problémáink voltak hátul. Nem hoztunk jó döntéseket. Kemény meccs volt, erre is számítottunk. Még ha nem is jutottunk tovább a következő körbe, nem panaszkodhatok a játékosaimra, megtettünk mindent. Nehéz ilyen sűrű menetrend mellett játszani. A Falco egy nagyon jó csapat, főleg a második félidőben.” “A hazai szurkolóknak csendben kell maradniuk a cserepadunk mögött. Provokálhatják a játékosokat, akik reagálhatnak erre, és ilyenkor a játékos van bajban. Fantasztikus hangulat volt, de nyugodtabb hangulatot vártunk volna el a padunk mögött. A megemlékezés Kobe-ról nagyon szép volt, nagy veszteség ez a kosárlabdának.

A szombathelyi meccs után értek véget a Falco riválisainak összecsapásai, és ezek sajnos nem a sárga-feketék javát szolgálták. A Bonn, a Dijon, a Zaragoza és a Besiktas ment tovább, a Falco jelenleg az 5. helyen áll a ?D’ jelű nyolcasban és innen az egymás elleni eredmények miatt már nem léphet feljebb.

Az utolsó fordulóban, február 4-én Neptunas – Falco meccset rendeznek, ez már tét nélküli meccs lesz. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!