A hétvégén izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a Törekvés SE összecsapása. A női amatőr kosárlabda-bajnokságban a hazaiak a középmezőny éléről várhatták a találkozót, amelynek esélyesei is ők voltak. A Törekvés SE ugyanakkor képes volt korábban meglepetéseket okozni más csapatok ellen, így komolyan kellett venni a vasi lányoknak a derbit.

Plózer Petra duplája nyitotta a mérkőzést, amire gyorsan válaszoltak a vendégek. Próbálta a SzoESE a saját játékát játszani, azonban a Törekvés SE kosarasai állták a sarat. A hajrára aztán megrázta magát a vasi alakulat. Szabó-Haklits triplából volt eredményes és ekkor már nagyon jól működött a szombathelyiek védekezése is.

Ennek meg is lett az eredménye. Püspöki vezetésével a SzoESE egy 12-0-ás etapot repesztett. Hiába kért időt a vendégek mestere, nagy kedvvel és rendkívül pontosan játszottak Szabó László tanítványai. Ráadásul a védekezésük tovább szigorodott. A második negyedben csak négy pontot engedélyezett ellenfelének a szombathelyi együttes, így tovább nőtt a különbség.

A fordulás után viszont magához tért a Törekvés SE. Dobos pontjaival megkezdte a felzárkózást és úgy tűnt, hogy sikerülhet ledolgozni a vendégeknek a hátrányt. Szerencsére Jakubovics is elkapta a fonalat, így a negyed végére visszaállt a megnyugtató hazai előny és ehhez kiváló dobószázalék is párosult – a szurkolók legnagyobb örömére.

Az utolsó felvonásban is tartott a hazaiak lendülete. Jakubovics remekül célzott és szinte minden mutatóban ellenfele fölé nőtt a SzoESE. A találkozó hajrájában Szabó László igyekezett minden kosarasának lehetőséget biztosítani és a pályára lépő cserejátékosok mindegyike szerzett ponttal fejezte be a Törekvés elleni mérkőzést.

SzoESE – Törekvés SE 71-48 (20-11, 11-4, 16-20, 24-13)

SzoESE: Jakubovics 22/3, Püspöki 19, Balogh V. -, Szabó-Haklits 14/6, Plózer 4.
Csere: Mezősi 4, Sándor A. 4, Koltay 4.
Vezetőedző: Szabó László

Törekvés SE legjobb dobója: Dobos 15/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!