Jövő csütörtökön és pénteken először rendez felnőtt nemzetközi alpesisí-versenyeket a magyar szövetség (MSíSZ), mely a Mátraszentistváni Síparkban két műlesikló futamot bonyolít le. A MSíSZ közleménye szerint a nemzetközi minősítéssel évek óta rendelkező pályán javában zajlanak az előkészületek és a szövetség szakmai stábja, valamint ifjúsági versenyzői megkezdték a pálya tesztelését. Miklós Edit elnök személyesen is kipróbálta a sípályát.
“Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a sítörténelmi pillanatnak. Már nagyon készülünk a versenyekre, és bízunk benne, hogy népes mezőny vesz részt a futamokon” – idézte a közlemény Miklós Editet. – “A világ legnépszerűbb sípályáin járhattam és versenyezhettem aktív éveimben, és összehasonlítva a világkupás pályákkal elmondhatom, hogy nemzetközi szintű és minőségű körülményeket teremtettek a mátraszentistvániak. Reméljük, az időjárás is a kegyeibe fogad minket, és egy emlékezetes FIS versenyt tudunk lebonyolítani”
A Mátraszentistváni Sípark 1-es pályáján az elmúlt években a nem megfelelő időjárási viszonyok miatt nem sikerült nemzetközi futamokat rendezni, az idén viszont kedvezőek a feltételek.
A műlesikló futamok mellett kétfutamos para nemzetközi versenyre is sor kerül.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!