Rendkívül nehéz helyzetben van a Hungast-Haladás női röplabda együttes. Az extraliga legutóbbi játéknapján az Újpest ellen kellett helyt állnia Leiszt Máté csapatának. Ez a feladat pedig több szempontból is lehetetlen feladatnak tűnt. Az Újpest a legjobb négybe igyekszik és reális esélye van ennek elérésére. A szombathelyiek kerete pedig ezer sebből vérzik.

Hosszú ideje maródi Takács Bernadett, rajta kívül pedig nem lépett pályára Sophie Wallner, Csóka Lili és Genesis Miranda sem, akik sérüléssel bajlódtak. Ennek eredményeként az utánpótlás csapatból pótlásukra érkezett Dóka és Németh Tekla. A kezdőben pedig Szendrődi kapott helyet.

A szokatlan felállás meg is zavarta a szombathelyieket. Lacombe és Kojdova pontjaival gyorsan meglépett az UTE. Leiszt Máté kért időt, de a vendégek lendületét nem sikerült megtörnie. Császár ezúttal is kimagasló formában játszott, de ezzel is csak azt sikerült elérnie, hogy a fővárosi csapattal szemben tisztes pontkülönbséggel veszítse az első szettet a Haladás.

A második felvonásra már felbátorodott a házigazda. Ismét Császár lépett elő vezérként és fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész hajrájában aztán Bagyinkáék hibára késztették a Haladás játékosait, így a kritikus pillanatokban megremegtek a hazai kezek. Az Újpest karnyújtásnyira került a 3-0-ás végeredményhez.

Az utolsó szettet a vendégek kezdték jobban, de a Haladás jól tartotta magát. Leiszt Máté cserével és időkéréssel próbált új lendületet adni csapatának, de a hosszabb és minőségi játékosokkal operáló UTE a játékrészt közepén már 5 ponttal vezetett. Ezt az előnyét pedig a szett végéig meg tudta őrizni és ezzel megnyerte a találkozót.

Hungast-Haladás – Újpest 0-3 (12, 23, 16)

Haladás: Szendrődi, Vacsi, Čičić, Császár, Lescay, Palánkai-Omoshebi
Libero: Lojen, Zoltán A.
Csere: Pickering, Péteri, Németh T., Dóka.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!