Elsőként dr. Horváth Attila alpolgármester kapott szót.

– Legutóbb az amerikai focicsapattal tartottunk itt hasonló, névadó szponzori sajtótájékoztatót, remélem, hogy a jövőben erre még sok alkalmunk lesz más sportágakban is. A Hungast csoporttal kötött megállapodás értelmében januártól a kézilabdacsapatunk neve megváltozik, és remélhetőleg még az eddigieknél is sikeresebb lesz. Örömömet fejezem ki afelé, hogy az SZKKA-nál megértették a vezetők azt az üzenetet, amit a városvezetés kommunikál, miszerint ne „fejőstehénnek” nézzék az önkormányzatot, próbáljanak meg saját maguk is minél több gazdasági szereplőt bevonni a működtetésükhöz. Ez az első alkalom az SZKKA legutóbbi hazai meccse óta, hogy hivatalosan nyilatkozunk, szeretném megköszönni a HVSE vezetésének és Tóth Kálmán sportbizottsági elnöknek, akik nagyon sokat dolgoztak azért, hogy meg tudjuk oldani, hogy az SZKKA Szombathelyen játszhasson. A HVSE nagyfokú rugalmasságot mutatott az ügyben, partnerként és nem ellenségként állt a városvezetéshez. Végezetül még annyit szeretnék elmondani, hogy az egy téves teória, miszerint Szombathelyen nincs hagyománya a kézilabdának. Igenis nagyon népszerű a sportág, én személy szerint a Győr ellen is imádtam, hogy mennyi ember volt az Aréna Savaria lelátóin – mondta el Horváth Attila, aki hozzátette, a felek üzleti titokként kezelik a szponzorációs összeget.

 

 

Ezt követően Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője szólt hozzá.

– Egy névadó szponzor bejelentése minden klub életében óriási esemény, főleg akkor, amikor egy ilyen nagy cég áll mellénk. A Hungast csoport a gyermekek étkeztetésével foglalkozik, teljes mértékben azonosulunk az eszméivel és törekvéseivel, hiszen nálunk is több mint háromszázan kézilabdáznak, egy felépített rendszer keretében, már büszkén mondhatom, hogy több mint tíz éve. Ennek a koronája, hogy idén már első osztályú csapatunk is van, az eddig elért eredményeink is azt bizonyítják, hogy jól tettük, amikor ebbe belevágtunk. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy minden egyes helyszínt zsúfolásig megtöltöttünk, legyen szó Répcelakról, az Aréna Savariáról, vagy a Haladás Sportkomplexumról. Ahogy alpolgármester úr is elmondta, próbáljuk a városvezetés eszméjét követni, igyekszünk több lábon állni a klubnál. Vannak központi finanszírozások, amikre sikeresen pályázunk, dolgozunk azon, hogy saját bevételeink legyenek, ennek egyik ága a szponzori támogatások, illetve vannak saját, üzleti bevételeink is, és természetesen a jövőben is számítunk az önkormányzat segítségére, hiszen hosszútávon akkor tudunk NB I-es csapatot üzemeltetni, ha minden láb a helyén van és működik. Köszönjük a városvezetés segítségnyújtását, a teremproblémák orvoslására, illetve a szponzorációban is, bízunk benne, hogy a Hungast csoporttal közösen tovább tudjuk öregbíteni egymás hírnevét, mind a helyiek körében, mind pedig az egész országban. Közösen szeretnénk sikereket elérni.

A Hunguest cégcsoportot Herczeg Csaba ügyvezető képviselte.

– Cégünk, ahogy már elhangzott, a gyermekek étkeztetésével foglalkozik, Szombathelyen 1996 óta vagyunk jelen. Igyekszünk minőségi közétkeztetést nyújtani, a legkorszerűbb módon, ezáltal is élenjárói lenni az egészségre nevelésnek. Országosan háromszáz partnerünk van, napról napra száznyolcvan-kétszáz ezer embert szolgálunk ki. Előszeretettel támogatjuk a sportot, főleg az olyan egyesületeket, mint az SZKKA, amelynek komoly utánpótlás bázisa van, hiszen itt több száz gyereknek biztosítanak rendszeres sportolási lehetőséget, ezzel is ösztönözve őket az egészséges életmódra. Bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni a felnőtt csapat és az utánpótlás korosztályok sikeres szerepléséhez is. Sok sikert kívánok a klubnak.

Tóth Kálmán sportbizottsági elnök azt mondta, ez a szponzoráció a lehető legjobb helyre került.

– Volt alkalmam személyesen is ott lenni az SZKKA évzáróján az oladi iskolában, ahol testközelből tapasztalhattam meg, hogy ez a klub milyen mozgósító erővel bír. Tele volt a csarnok gyerekekkel és szülőkkel, csupa pozitív, csillogó arcot véltem felfedezni közöttük. Bátran mondhatom, hogy olyan erős közösség talált itt most támogatóra, amely igazán érdemes erre. Olyan egységes hangulat volt a gyerekek, szülők, vezetők és játékosok között, amire méltán büszke lehet Szombathely. Nagyon jó helyre került ez a szponzorlás. Szombathelyen rengetegen szeretik a sportot, de ahhoz, hogy ez ilyen jól tudjon működni, együtt kell dolgoznia sok mindenkinek, bizonyos szempontból egymásra is vagyunk utalva. Ami most elindult a kézilabdában az Aréna Savaria és a Haladás Sportkomplexum bevonásával, hogy visszahozzuk a csapatot – még ha csak egyelőre meccsszinten is – Szombathelyre, az a jövőbe tekint. Vannak terveink, a nyáron az Aréna Savariát felújítjuk, a parkettacsere lehetővé teszi a wax-probléma megoldását, hiszen olyan lakkréteget kap majd a csarnok, amely után viszonylag könnyen eltávolítható lesz a wax. Nagyon sok sikert kívánok az SZKKA-nak a bennmaradáshoz, a Kisvárda elleni egy rendkívül fontos győzelem volt, annak pedig külön örülük, hoyg sikerült egymás elleni eredményben is felülmúlni őket, azt kívánom, hogy ez a lendület tartson ki a jövőben is, a lányoktól pedig azt kérem, hogy – képletesen – a szívüket is tegyék ki a mi racionális érveink mellé.

 

A csapat nevében Mayer Szabina, korábbi válogatott beálló köszönte meg a támogatást. 

 

A csapat nevében Mayer Szabina, korábbi válogatott beálló köszönte meg a támogatást. 

– Nagyon örülök, hogy itt játszhatok Szombathelyen, jól eső érzés, hogy az emberek úton-útfélen megállítanak minket a városban, rengeteg pozitív töltetet kapunk tőlük. Nagyon egységes és jó a csapat, rengeteg szurkolónk van, az pedig csak plusz motivációt ad nekünk, hogy rendre telt ház előtt játszunk. Ez egészen fantasztikus dolog. Bízom benne, hogy hosszútávon NB I-es kézilabda lesz Szombathelyen!

A sajtótájékoztatón elhangzottakat itt meg is nézheted!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!