A magyar férfi jégkorong-válogatott csütörtöktől Nottinghamben szerepel olimpiai selejtezőtornán, amelynek győztese a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok utolsó kvalifikációs körébe jut.

    Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese hétfőn utazott a viadal helyszínére, Nottinghambe, ahol az első két játéknapon papíron könnyebb ellenfél vár rá. A csütörtöki nyitómérkőzésen az egy osztállyal lejjebb szereplő észtekkel találkozik a magyar csapat. A pénteki szünnapot követően, szombaton az előző, decemberi selejtezőkörből továbbjutott Románia ellen lép jégre. A nagyrészt székely játékosok alkotta – az Erste Ligában is érdekelt csíkszeredai és brassói együttesre építő – riválissal idén a ljubljanai divízió 1/A vb-n is megütközik majd a magyar válogatott.
A továbbjutás várhatóan a vasárnapi záró találkozón dől el az A csoportos britek ellen. A világelitbe jutást a Papp László Budapest Sportarénában emlékezetes módon harcolták ki két éve a szigetországiak: 15.8 másodperccel az utolsó találkozó vége előtt egyenlítettek, ezzel elütve a magyar válogatottat attól, hogy története során harmadszor a legjobbak közé kerüljön. Ezúttal a lehető legerősebb keretüket felvonultató britek lesznek a vendéglátók, és bizonyosan nehéz dolga lesz az észak-európai bajnokságokban szereplő légiósait nélkülöző, “visszavágni” vágyó magyar csapatnak.
Az utolsó kvalifikációs körben 12 együttes szerepel három négyes csoportban és a csoportgyőztesek léphetnek jégre a 2022-es téli olimpián.

 Az olimpiai kvalifikációs torna programja:
csütörtök:
Magyarország-Észtország 16.30
Nagy-Britannia – Románia 20.30
szombat:
Magyarország-Románia 15.00
Nagy-Britannia – Észtország 19.00
vasárnap:
Észtország-Románia 15.00
Nagy-Britannia – Magyarország 19.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!