Utolsó fordulójához ért a FIBA Europe Cup második csoportköre. Az elsőből magabiztosan jutott tovább az Egis Körmend együttese és nem sokon múlt, hogy a K-jelű kvartettből is továbblépjenek. A sors furcsa fintoraként azonban erre már nincs lehetőség, hiszen a 6. forduló a csoport első helyéről fog dönteni, amely a Ventspils és a Kijev között dől majd el.

A vasi piros-feketék pedig a holland Zwolle ellen búcsúznak a nemzetközi szerepléstől, mindezt hazai környezetben tehetik Ferenczék. Az ellenfél nem ígérkezik könnyűnek. Az első felvonás során gyorsan meglépett a Körmend, ennek ellenére a hollandok felzárkóztak és tették nyílttá a hajrát. Az utolsó negyedben pedig már vezetett is a Zwolle.

Az utolsó pillanatban mégis felülkerekedett Matthias Zollner együttese és szerezte meg akkor első győzelmét. Az már biztos, hogy a Körmend a csoport harmadik helyén fejezi be a küzdelmeket. Már csak annyi a kérdés, hogy 2 vagy 3 megszerzett győzelemmel búcsúzik az európai kupaporondtól az Egis Körmend. A válaszra szerda estig még várni kell.

Egis Körmend – Landstede Hammers Zwolle
2020. február 5. – 18:30 (DigiSport)
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!