Hosszabb szünet vár a férfi élvonalbeli kosárlabda-csapatokra, hiszen a válogatottra komoly mérkőzések várnak. Addig azonban még egy fordulót rendeznek a hétvégén. Pénteken az Egis Körmend együttese látogatott Szegedre és a papírforma, a legutóbbi bajnokság ezüstérmes sikerét ígérte. Ennek ellenére közel állt a meglepetéshez a Szedeák csapata.

Nem játszott jól a találkozó elején a Körmend. Nagyon rosszul védekeztek és a támadások során sem voltak túlságosan pontosak. Krapic majd Curry hintette a kosarakat, meglépett a Szeged. Ekkor egy időkérés, majd Ferencz triplának köszönhetően felzárkóztak a vendégek, de még így is az alföldi csapat állt jobban 10 percnyi játékot követően.

A folytatásban Ferencz vette hátára a vasi piros-feketéket. A több mint 600 bajnokin szereplő bedobó szépen faragta a hátrányt, de a kritikus pillanatokban mindig akadt valaki a hazaiaknál, aki betalált. Sekulovic mester pedig jókor cserélt és kért időt, így megőrizte minimális előnyét a Szedeák, bár a játékrész utolsó kosarát Kastrati szerezte.

Fordulás után egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán ismét jött Ferencz, aki kiváló formában szórta a hárompontos kosarakat. Hiába kért időt a hazaiak vezetőedzője, fordított, majd meglépett a Körmend. Ekkor úgy tűnt, hogy a Szedeák megtörik a rohanós játék közben, de az utolsó felvonásra megrázta magát a házigazda.

Krapic, majd Curry vette elő ismét a jobbik formáját, vendég oldalon pedig Taylor extrájára volt szükség. A közel 10 pontos vendég vezetés után a Szeged a hajrá előtt még egalizált, de az utolsó pillanatokban Turner kosaraival bebiztosította győzelmét az Egis Körmend, amely egy hosszú erőltetett menet végére tett pontot ezzel a sikerrel. Folytatása következik márciusban…

Naturtex-SZTE-SZEDEÁK – Egis Körmend 79-83 (23-16, 20-25, 23-30, 13-12)

Körmend: Turner 10, Edwards 17/3, Ferencz 15/15, Varnado 2, Taylor 25
Csere: Kastrati 7/3, Németh Á. 5, Durázi 2, Filipovic –
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!