Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 89-63 (21-13, 21-14, 24-20, 23-16)
Bajnokság, 19. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2890 néző
V.: Benczur T., Ádám J., Söjtöry T. (Páli dr. K.)

Falco: Váradi 7/3, Curry 12/6, Benke 5/3, Washington 11/3, Reddic 9. Csere: Perl 9/3, Filipovity 13/3, Hooker 10/3, Lake 12, Krivacsevics 1.

 

 

Alba: Ljubicsics 13/6, Guyton 3, Markovics 15/3, McDuffie 9, Csorvási 6. Csere: Govens 2, Csupkovics 9/3, Molnár 6, Keller –, Lukács -.

A történéseket ITT követhetted élőben!

 

 

Mestermérleg:

Gasper Okorn vezetőedző, Falco KC: – Az egész eddigi támogatást meg szeretném köszönni a szurkolóinknak, nagyon hálás vagyok. Fontos mérkőzés volt ez számunkra, győzelemmel akartunk szünetre menni. Elégedett vagyok a mutatott játékkal. Jól felkészültünk Guytonból, és Govensből, remekül védekeztünk. Támadásban az Alba a legjobb a bajnokságban, ma este csak 63 pontot dobtak. Jó volt a hozzáállás, az energia. Teljesen más volt a kecskeméti vagy az oroszlányi meccs. 37 meccset játszottunk eddig szünet nélkül. Sosem mondtuk, hogy fáradtak vagyunk, nem panaszkodtunk. Az utolsó energiánkkal játszottunk ma, nagyon nehéz volt. Szükségünk van erre a szünetre. Két hiba volt szerintem eddig: a Besiktas és az OSE. A többi miatt nem panaszkodom. Most pihenhetünk, aztán készülünk a szezon utolsó részére. Nagy célok vannak előttünk. Nehéz idők jönnek, de optimista vagyok. Mindent bele fogunk adni!

Arie Shivek vezetőedző, Alba Fehérvár: Tudtuk, hogy a legerősebb magyar csapathoz érkezünk. A Bajnokok Ligája miatt jól ismerem őket. Európai intenzitást mutattak fel hazai intenzitással szemben. Ez volt a különbség a két csapat között. Eladott labdákat harcoltak ki, ebből pedig könnyű kosarakat szereztek. Meg kell tanulnunk kezelni ezt az intenzitást. A célunk jelenleg a felsőházba kerülés. 7 meccsünk van még erre. Egy Falco van a bajnokságban. Van pár jó csapat, de intenzitásban senki sem közelíti meg őket, ezért állnak a tabella élén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!