Utolsó alapszakasz mérkőzését a fővárosban játszotta a hétvégén a Haladás VSE II. futsal csapat. Az NB II. nyugati csoportjában újoncként kiválóan szereplő szombathelyi alakulat sokáig versenyben volt a dobogós helyezésekért. A hajrára viszont realitássá vált a felsőházi rájátszás elérése. A 18. fordulóban a TFSE otthonában már biztosította helyét a zöld-fehér alakulat.

Tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó. A listavezető TFSE-Szertársport és a Haladás II. egyenlő partnerekként harcoltak minden labdáért. Néhány kósza helyzetet követően a még veretlen budapesti csapat egyre veszélyesebb akciókat vezetett és a játékrész derekára a vezetést is megszerezték: egy szép támadás végén Szalmás talált a hálóba.

Hogy ne legyen oka reménykedni a vasi zöld-fehéreknek, a félidő hajrájában tovább fokozta a tempót a TFSE. Szalmás ennek köszönhetően újra betalált – megduplázta önmaga és csapata góljainak számát. A szünet után felbátorodott a Haladás. Igazi közönségcsalogató meccs kerekedett ki a találkozóból. Mindkét kapu több ízben forgott veszélyben és a gólokkal sem maradtak adósok a csapatok.

A szünet után nem kevesebb, mint hat találat született – igazságos elosztásban, így egy vállalható vereséggel zárta az alapszakaszt a Haladás, amely ha kicsit bátrabb az első félidőben pontot is rabolhatott volna a fővárosi együttestől. Így viszont Szalmás mesterhármasával bebiztosította elsőségét a TFSE és készülhet a rájátszásra.

TFSE-Szertársport.hu – Haladás VSE II. 5-3 (2-0)

Haladás: Homlok – Vatamaniuc-Bartha, Sipos, Németh Z., Szakasics
Csere: Horváth B. – Kovács M., Volner, Németh B., Mézer.
Technikai vezető: Vidák Balázs

Gólszerző: Szalmás 3, Rónaszéki, Csernai illetve Vatamaniuc-Bartha, Németh Z., Kovács M.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!