Gőzerővel zajlanak a téli sportok versenyei, így a gyorskorcsolyázóknak is hétről-hétre a legjobb formájukat kell hozniuk, amennyiben sikert akarnak aratni. Így volt ez a legutóbbi seregszemlén is, aminek a magyar főváros adott otthont. A budapesti Városligeti Műjégpályán az ország legjobb korisai találkoztak, ahol a gyorskorcsolya junior összetett bajnokságot rendezték.

A mezőnyben ott voltak Tóth Attila tanítványai, akik a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team kötelékébe tartoznak. Ha pedig részt vettek a megmérettetésen, nem is adták alább a pontszerző helyeknél. A versenynapot 3 arany-, 1 ezüst-, 1 bronzéremmel valamint 1 negyedik hellyel fejezte be a szombathelyi különítmény.

Ki kell emelni a résztvevők közül Mercs Abigélt, aki korábban csapatversenyben Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A junir összetett bajnokságon saját kategóriáját óriási előnnyel nyerte meg. Szinte minden futamán több másodpercet vert riválisaira. Tóth Attila vezetőedző joggal lehet elégedett tanítványaival, akik valóban kiválóan szerepeltek a népes mezőnyben.

Gyorskorcsolya Junior Összetett Bajnokság

Női
A-kategória
1. Zsankó Petra (Savaria Speedskating Team) 206,118 pont

4. Kántor Zsófia (Savaria Speedskating Team) 221,182 pont

B-kategória
1. Mercs Abigél (Savaria Speedskating Team) 196,841 pont

Férfi
B-kategória
2. Bödei Bálint (Savaria Speedskating Team) 187,900 pont

C-kategória
1. Sipos János (Savaria Speedskating Team) 199,105 pont

3. Szélinger Benjamin (Savaria Speedskating Team) 199,945 pont

(fényképünk korábbi rendezvényen készült)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!