Szombaton kora délután komoly rangadóra készülhettek a répcelakiak, hisz a Zalaegerszeg elleni idegenbeli mérkőzés várt a vasiakra. Ennek tetejében vasárnap ismét pályára lépett az együttes Szentgotthárdon, egy pótolt bajnoki keretében.

A zalaegerszegi, 6 sávos pályán megrendezett ütközet első sorában rendkívül kiélezett csatát vívtak egymással a játékosok, és a továbbra is sérült Kakuk Levente nélkül felálló vendégek szempontjából rosszul, pechesen sikerült végjátékot követően 3-0-ás vezetésre tettek szert a hazaiak úgy, hogy Horváth Zoltán több fával, de kevesebb szettponttal maradt alul Rudolf Balázzsal szemben, míg Pintér Károly mindössze 4 fával kapott ki Farkas Sándortól, és Járfás Szilárd is mindössze 10 egységgel múlta felül ifj. Móricz Zoltán, azaz akár fordított állás is kialakulhatott volna az első etap zárására.

A második, és egyben záró körben már könnyebben vette az akadályt az ZTK: a kiemelkedően gurító Boanta Claudiu nagy fölénnyel győzte le Kuslics Gergelyt, Nemes Attila is mindössze egy játszmát veszített Molnár Pállal szemben, és hiába lépte át a 600 fás határt Vörös Milán, ez is kevés volt Farkas Ádámmal szemben, így a Zalaegerszeg 8-0-ás (3728-3576) győzelmet aratott.

A kevés pihenő után a vasárnap sem indult túl fényesen a vasiak számára: rendkívül motiváltan kezdte a mérkőzést a Szentgotthárd különítménye, és gyorsan világossá vált, minden követ meg fognak mozgatni azért, hogy begyűjtsék a Répcelak skalpját.

Az első körben Cseh Bence azonnal egy 622 fás eredménnyel nyitva múlta felül Molnár Pált (587 fa), erre azonban Horváth Zoltán kiváló, 647 fás eredménnyel és pontszerzéssel válaszolt.

Az 1-1-es állást követően nem lankadt a csapatok figyelme: míg Roman Walcher 631 fát ütve győzte le Pintér Károlyt (607 fa), addig a 600-as határt szintén elérő Cserpnyák Martin ellen szintén extrát kellett hozni ifj. Móricz Zoltánnak (621 fa).

Az utolsó körökhöz érve 2-2 volt az állás a remek hangulatú, telt házas találkozón, de 13 fás, minimális előnnyel a Répcelak állt jobban. A záró körben aztán Vörös Milán nagyon jó sorozatot produkálva, 626 fáig menetelve múlta felül magabiztosan Horváth Viktort, így az is belefért, hogy Kuslics Gergely alulmaradjon Cserpnyák Árpáddal szemben, ugyanis a Répcelak 5-3-as (3657-3614) győzelmet aratott a nagyot küzdő, jól gurító Szentgotthárd ellen.

A répcelakiak számára most egy hosszabb pihenő következik, legközelebb február 22-én, Nyíregyházán szerepelnek majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!