A férfi élvonalbeli futsal bajnokság 17. fordulójában az Aramis vendége volt a Haladás VSE. A vasi együttes számára kisebb tétje volt a találkozónak, hiszen a MVFC botlásaival még előzhettek volna Horváth Péterék, de erre nem került sor. Az Aramis viszont még odaérhetett volna a dobogó alsó fokára, hiszen a Nyírgyulaj négy mérkőzés óta nyeretlen.

Ennek szellemében esett neki a vendég együttesnek a budaörsi csapat. Próbálták szűkíteni a területet és letámadással megzavarni a Haladás játékosokat, azonban a szombathelyiek terve sikerült. A kiváló labdatartásra és járatásra építő zöld-fehérek szinte azonnal megszerezték a vezetést. Hajmási Milán iramodott meg a jobb szélen és élesen leadott lövése a hálóban kötött ki.

Postafordultával jött is a válasz, Gál András egalizált kettő perccel később. Majd ismét Hajmási volt a főszereplő: Dávid Richárd hozta kihagyhatatlan helyzetbe a válogatott játékost és újra előnyhöz juttatta a Haladást. A szünetig mindkét kapu előtt kialakítottak veszélyes helyzeteket, de az újabb találatra még várni kellett.

Egészen a 23. percig, akkor ismét az Aramis játékosai alkottak. Vattamány góljával pedig minden kezdődött előről. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Hali, ennek pedig meg is lett az eredménye. A pazar formában játszó Hajmási mesterhármasával újra előnyben voltak a vendégek. Simic találatánál már érezhető volt, hogy ez a találkozó zsebben van.

A 33. percben egy szemre is tetszetős akció végén Vas passzolt közelről a hálóba. A szépségtapaszra sem kellett sokat várni, de Fekete Márk gólja csak ahhoz volt elegendő, hogy tisztességes vereségként könyvelhesse el a Haladás elleni találkozóját a budaörsi együttes. A találkozó egészét nézve a szombathelyiek teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Aramis SE – Haladás VSE 3-5 (1-2)

Haladás: Sásdi – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas
Csere: Gyimesi, Alasztics – Horváth P., Simic, Szakasics, Madson, Gerencsér, Péter, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Gál, Vattamány, Fekete illetve Hajmási 3, Simic, Vas.

Kiállítva: Sámson (Aramis) 32. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!