Súlyos sérülés és egyéves rehabilitáció után szombaton versenyen is visszatér a gátfutó Baji Balázs, akinek idei célja az olimpiai kvalifikáció teljesítése. Véget érhet tehát egy egyéves, gyötrelmes időszak a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Baji Balázs számára, aki tavaly február 9-én szenvedett súlyos térdsérülést, de két műtétet követően ma már teljes értékű edzésmunkát végez. Sőt, január 22-én megkapta a versenyengedélyét is, és ha már megkapta, úgy döntött, használja is.

„Végig bizonytalan volt az idei fedett pályás szezonom, főleg, mert december végétől január végéig nem tudtam minőségi munkát végezni, volt egy csonthártyagyulladás a sípcsontomban, ami akadályozta az érdemi futómunkát – mondta az nso.hu-nak a Budapesti Honvéd harminc éves atlétája a BOK-csarnokban, edzés előtt.

– Sikerült kezelni, sőt, utána kicsit gyorsabban össze is állt a formám, mint terveztük, ezért gondoltam, lépek egy merészet, kicsit kimozdítom magam a komfortzónából és kipróbálom, mit tudok versenykörülmények között – tette hozzá.

Eredetei terveik szerint Baji a február 22–23-i az országos bajnokságon állt volna rajthoz először, azonban egy héttel előrehozta a hivatalos visszatérését, és már a hétvégi, február 15-i nyílt fedett pályás budapesti versenyen elindul. Persze nem vár csodát, hiszen legutóbb 2019. február 6-án versenyzett Torunban, ahol 7.73-mal lett negyedik, így most magának is bizonyítani akarja, hogy újra készen áll a visszatérésre.

A fedett pályás szezont egyénként is elengedték edzőivel, ifj. Tomhauser Istvánnal és Kiss Dániellel, a legfontosabb feladat a szabadtéri szezonban vár rá: a 13.32-es olimpiai szint teljesítése. Ezért májusra már szinte csúcsformában szeretne versenyezni, és ha megvan a szint, akkor lehet minden idegszálával Tokióra összpontosítani.

Nehéz megjósolni, mire lehet képes szombaton, 7.80-on belüli eredménnyel már nagyon boldog lenne, de ő is kíváncsi, mire képes. A futama szombaton 13 órakor kezdődik a BOK-csarnokban, egy héttel később, vasárnap ugyanott 13.45-kor kezdődik az előfutam és 14.45-kor a ob-döntő.

És ha minden jól alakul, még az is lehet, hogy február 27-én kipróbálja magát a nemzetközi mezőnyben, Belgrádban – írja az nso.hu.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!