A Magyar Kupa 9. fordulója következik ma este az NB II-es Szombathelyi Haladás számára. Az első mérkőzésén szerdán 19.30-kor az Illovszky Rudolf Stadionban a Budapest Honvéd vendégeként lépnek pályára Mátyus János tanítványai.

A klub honlapja úgy fogalmaz, hogy ,,a Haladásnak nehéz dolga lesz az oda-visszavágós rendszerű párharc első összecsapásán az NB I. ötödik helyén álló Budapest Honvéd ellen”.

És valóban, a piros-feketék az ötödik legkevesebb gólt kapták az NB I-ben, a kispestiek több, rutinos futballistát is csapatukban tudhatnak, így Djordje Kambert, Hidi Patrikot, Davide Lanzafamét, valamint már az Illés Akadémián nevelkedett, exhaladásos Ugrai Rolandot is. Ugyanakkor Batik Bence, Gazdag Dániel és Nagy Gergő sérülés miatt  vélhetően nem léphet pályára.

Közben a Haladás két gólnélküli döntetlent ért el, a Szeged ellen és Szolnokon is  0-0 lett  azeredmény.  Különös pikantériája a szerda esti összecsapásnak, hogy a zöld-fehérek jelenlegi vezetőedzője, Mátyus János Kispesten kezdett focizni, ugyanis 1993-től 1998-ig a XIX. kerületben játszott.

– Ez a meccs számomra picit más lesz mint a többi. Tudom, hogy a két szurkolótábor legendás barátságban áll egymással, gyakran ellátogatnak egymás meccseire is és együtt drukkolnak. Fontos a Magyar Kupa számunkra, de van még egy ennél is fontosabb feladatunk: bent kell maradnunk az NB II-ben. A hétvégi, Csákvár elleni találkozónk tehát elsőbbséget élvez. Láttam a Honvéd meccseit, nagyon tetszik, ahogy kollégám csapata védekezést megszervezi, szinte tökéletes működik a rendszer. Emellett két-három színes egyéniség is szerepel a Honvédban, például az NB I. egyik legjobb játékosa, Davide Lanzafame. Ami minket illeti, a védekezéssel nekünk sincs gondunk, még egy gólt sem kaptunk, az előrejátékban kell javulnunk. Az már nagyon szép teljesítmény lenne, ha reális esélyünk maradna a visszavágóra. De erre készülünk. A sérültjeink mellett a Szolnokon rúgást kapott Devecseri Szilárd, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Rácz Ferenc játéka is  kérdéses – fogalmazta meg várakozáait a haladas.hu-nak Mátyus János vezetőedző..

A visszavágót a jövő héten rendezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!