Felemás előjelekkel készülhetett hétvégi bajnoki mérkőzésének a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női amatőr kosárlabdázói. A legutóbbi hetek során remek formát mutattak, így joggal reménykdett Szabó László a TFSE elleni derbit megelőzően. Ugyanakkor több kulcsjátékosa – Szabó-Haklits Zsuzsa és Molnár Anna – nélkül utazott a fővárosba a SzoESE.

Nehezen akart megszületni az első kosár, aztán gyors adok-kapokkal rendezték le a felek a kérdést. Boros duplájára szinte azonnal válaszolt Balogh révén a vendég együttes. Ezután viszont meglépett a TFSE, amely minden megingást aznnal büntetett. A negyed során még egyszer felzárkózott a SzoESE, de a fordításhoz ez nem volt már elegendő.

Ráadásul jött egy rövidzárlat és 7-0-ás rohammal meglépett a fővárosi együttes. Jakubovics triplával próbált faragni a hátrányon, de összességében ez nem sikerülhetett, mert a szombathelyi lányok védekezésben és támadásban sem voltak túl acélosak. Szép fokozatosan növelte előnyét a TFSE és a szünetben 36-22 állt az eredményjelzőn.

A pihenő viszont megtörte a hazaiak lendületét. A SzoESE felállást is váltott, s bár az első pontokat a budapesti lányok szerezték, elkapta a fonalat a vasi együttes is. Jakubovics mellé felzárkózott Püspöki és Balogh is pontszerzés terén. A hazaiak mestere időkéréssel próbálta kizökkenteni a vendégeket, de hiába, mert ezt a negyedet megnyerték.

Sőt az utolsó felvonást is jól kezdték, azonban a véghajrára mindkét csapat a nagy rohanást részesítette előnyben, ez pedig visszaütött. A pontatlan dobásoknak köszönhetően állandósult a különbség. Ezt a lehetőséget pedig kihasználta a TFSE és nyerte meg a találkozót, amelyen egyik csapat sem célzott túlságosan pontosan.

TFSE II. – SzoESE 62-48 (17-7, 19-15, 13-15, 13-11)

SzoESE: Jakubovics 13/6, Püspöki 13, Balogh 14, Sándor -, Plózer 2.
Csere: Farkas 3, Mezősi 2, Soós 1, Koltay -, Szabó -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!