– A megállapodás szerint az NBI/B-s bajnokság végéig az aktuális tabella 4.helyén álló HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát erősíti Verasztó Péter, akit fejlődése és a több játéklehetőség érdekében adtunk kölcsön – tájékoztatta a klub weboldalát Gráczer György, klubunk ügyvezetője.

A Falco KC 2001-ben született játékosa 2008-ban kezdett el kosárlabdázni, azóta az összes korosztályt végigjárta. 2014-ben már az U14-es válogatottban szerepelt. 2017-ben az U16-os válogatott csapatkapitányaként az Európa Bajnokságon a 7. helyet, az EYOF olimpián az 5. helyet sikerült megszereznie. Egyesületével szinte minden évben részt vett az országos döntőkön, ahol több alkalommal is sikeresen szerepeltek.

Az előző szezonban a Falco U18-as csapatának alapembere volt, idén pedig már – fiatal kora ellenére – az U20-as csapatban is meghatározó szereplővé vált. 2019-től a Falco-Vulcano Energia KC felnőtt csapatának is tagja. Az utánpótlás nevelés szakmai vezetőinek javaslatára a 2018/19. évben nyújtott kimagasló teljesítményéért a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány különdíját vehette át.

Az U20-as statisztikái: 18 meccs, 20,3 pont, 5,3 lepattanó, 1,9 labdaszerzés, 2,9 gólpassz, 27,8 perc

Nevelő edzői Kovács Zsolt, Döbörhegyiné Hajnal Edit, Szarka Zsuzsanna, Váradiné Szarka Ildikó, Váradi Kornél, Svajda Gábor, Váradi Attila.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!