A fővárosiak történetük 13. kupagyőzelmét szerezték – 2015 óta az elsőt -, ezzel immáron egyedül vezetik az örökrangsort.

K&H női röplabda Magyar Kupa:
döntő:
Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, 17, -24, 26)
—————————————————-
a legjobb pontszerzők: Kostelanská, Abdulazimova 23-23 pont, Török 21, illetve Varga 27, Limarjeva 18

A két együttes a mostani bajnokságban kétszer találkozott egymással, mindkétszer a hazai csapat győzött 3-0-ra.
A kezdésre szinte teljesen megtelt a Continental Aréna, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az első felvonásban a címvédő Nyíregyháza villámrajtot vett, 14-7-re is vezetett, ám a Vasas az azeri Ayshan Abdulazimova ponterős játékának köszönhetően egyenlített, majd két szettlabdát hárítva előnybe került.
A második játszmában a fővárosiak ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták: okos, taktikus játékkal, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően különösebb izgalom nélkül duplázták meg előnyüket.

Nyíregyháza, 2020. február 13.
A Vasas Óbuda játékosai ünnepelnek miután 3-1-re nyertek a röplabda nõi Magyar Kupa döntõjében a Fatum-Nyíregyháza ellen játszott mérkõzésen a nyíregyházi Continental Arénában 2020. február 13-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

A harmadik etapban sokáig úgy tűnt, a Vasas a lehető legrövidebb idő alatt le tudja zárni a találkozót, ám a játékrész hajrájára a Varga Elizabeth vezette hazaiak feltámadtak és mérkőzéslabdát hárítva szépítettek.
A negyedik szett hozta a legszorosabb küzdelmet, végig fej fej mellett haladtak az együttesek, és bár a nyíregyháziak ekkor is több mérkőzéslabdát hárítottak – egyszer a videobíró segítségével – a Vasas nyerte több mint 135 perces finálét
A bronzérmet a Jászberény ellen diadalmaskodó Újpest szerezte meg.

Korábban:
a 3. helyért:
UTE-Jászberény VT 3-0 (15, 16, 23)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!