A Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a másodosztályú Szombathelyi Haladás csapatát a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén, az Illovszky Rudolf Stadionban.

A meccs egyetlen gólját a horvát Tonci Kukoc szerezte az 57. percben, aki két éve játszik a kispestieknél, és ez volt az első találata. A mérkőzés nagy részében a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a Honvéd nem nagyon erőltette meg magát, ám ezt a szombathelyiek nem igazán tudták kihasználni, sőt a végén még Gyurján bravúrjára is szüksége volt a szombathelyieknek Lanzafame szabadrúgása után, hogy ne kerüljön két gólos előnybe a fővárosi csapat..

Mátyus János a mérkőzés után azt említette meg, hogy csapatából hiányzott a minőség előre játékban. Az impotens támadójáték tehát továbbra is tart, a csapat még nem szerzett gólt tétmérkőzésen 2020-ban.

A találkozó krónikájához tartozik két kiállítás is: a lefújást követően Lanzafame és Szekér akaszkodott össze egymással, ám a kiállítás sorsára végül Jagodics és Kálnoki Kis jutott.

A nyolcaddöntőben már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, a visszavágókat egy hét múlva rendezik, így a Haladás helyzete nem teljesen reménytelen.

Eredmények, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás (NB II) 1-0 (0-0)
Lipót Pékség SE (NB III)-Zalaegerszeg 3-1 (1-0)
Pécsi MFC (NB III)-Paksi FC 1-2 (1-0)
Dorogi FC (NB II)-III. Kerületi TVE (NB III) 4-1 (3-1)
Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
MTK Budapest (NB II)-Dunaújváros (NB III) 3-0 (2-0)
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-0

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!