A válogatott szünetet követően folytatódott a férfi futsal Magyar Kupa 3. fordulója, ahol már a visszavágókat rendezték szerda este. Juan Ramon Calvo Rodriguez tanítványai az első felvonást 4-2 arányban húzták be a vasi megyeszékhelyen, így joggal reménykedtek a visszavágó előtt. Alapozásként hétfő este magabiztosan győzték le idegenben az Aramis együttesét.

Hogy mennyire jól sikerült átmenteni a csapattagok formáját jól mutatja, hogy szinte rögtön a kezdést követően Hajmási Milán megszerezte a vezetést. A fiatal szombathelyi játékos válogatott formában van és termeli a gólokat, a vasi szurkolók legnagyobb örömére. Ezt követően sem fékezett a Haladás, a biztos védekezés mellett több akciót is vezettek.

A játékrész közepén aztán a házi gólfelelős Dróth Zoltán is villant egyet, így már kettővel ment a zöld-fehér együttes. A Dunaferr próbált fogást találni a szombathelyieken, de kevés sikerrel. Ráadásul egy védelmi megingást követően Simic növelte tovább a vendég előnyt és a szünetben már 0-3 állt az eredményjelzőn, ami nagyjából el is döntötte a továbbjutás kérdését.

A fordulás után Hajmási villant ismét, ezzel pedig pontot is tett a párharc végére. A hazaiak mindent megpróbáltak és mindent bevetettek a siker érdekében, de ezzel is csak kozmetikázni tudták az eredményt. A párharcot teljesen megérdemelten nyerte meg 8-4-es összesítéssel a Haladás VSE és készülhet a Magyar Kupa Final Fourra.

Dunaferr DUE-DUTRADE – Haladás VSE 2-4 (0-3)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas.
Csere: Gyimesi – Horváth P., Simic, Sipos, Madson, Gerencsér, Péter, Martinez, Vidák
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Klacsák, Csányi illetve Hajmási 2, Dróth, Simic

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!