A szombathelyi Controll SE versenyzői sem hagyták ki a Karlovac Open Európa Kupát, amely az egyesület sportolóinak első komolyabb erőpróbája volt 2020-ban. Ráadásul a klub mindkét szakosztálya – így a kick-box valamint a kung fu is – részt vett a rangos versenyen. A sérülések és betegségek miatt azonban csökkent létszámmal indult a Controllos sportolók.

A 39 nemzet, 2206 nevezése előre vetítette, hogy nagyon sok jó versenyző érkezett Horvátországba, így nem volt könnyű helyzetben a szombathelyi delegáció. Szmolek Emánuel egy súlycsoporttal feljebb -84kg-ban mérettette meg magát. Light-contact szabályrendszerben a 4 közé jutásért kikapott, viszont kick-lightban már maximálisan összpontosítva tudott felállni a tatamira, osztrák, bolgár és makedón riválisait legyőzve végzett az első helyen.

Szmolek mellett Pataki Barnabás és Nagy Dávid is szépen szerepelt a seregszemlén. Akárcsak a kung fu szakág képviselői Pintér Bálint, Szabó Márk és Huszár Dominik. Koszogovits Mihály a kung fu szakosztály vezetője jó évkezdésnek ítélte meg a versenyzői teljesítményét. Dancsó Zoltán szakosztályvezető az év eleji formát tekintve szintén elégedett volt tanítványai szereplésével.

Eredmények:

Kick-boksz szakosztály:
Szmolek Emánuel felnőtt -84 kg kick-light 1 .hely
Nagy Dávid felnőtt -57 kg light-contact 3., kick-light 3., junior -57kg kick-light 3.hely
Pataki Barnabás kadett 2 -52 kg light-contact nyolcaddöntő, kick-light nyolcaddöntő

Kung fu szakosztály:
Pintér Bálint felnőtt -79 kg kick-light 2. hely
Szabó Márk felnőtt -79 kg kick-light 3. hely
Huszár Dominik felnőtt -84 kg light-contact 2. hely, kick-light 3.hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!