AVUS-Kaposvári VK 13-11 (2-3, 3-3, 4-1, 4-4)

Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alapaszakasz, B csoport, 12. forduló, vezette: Fodor, Bereczki.

AVUS: KOVÁCS B. – EKLER B. 3, JOVANOVIC 2, SZŐKE SZ. 2, MARNITZ 1, Takács J. Csere: Polovic 1, Szabó B. 2, Szőke B., Turnai 1, Sági, Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

 

 

Kaposvár: György – Paunovic 2, Giga, DOBOS 2, Vindisch, Juhász-Szelei, AKSENTIJEVIC 5. Csere: Kovács O., Berta, Baj, Mijic. Edző: Surányi László.

Fantasztikus hangulat, zsúfolásig megtelt lelátó várta az alsóházi rangadóra érkezőket. A meccs előzményeiről ITT írtunk, majd rögtön a ráúszás után azt láttuk, hogy a fiatal, saját nevelésű Ekler Bendegúz gyorsan megszerezte a vezetést, 1-0. Aztán Dobos közelről egyenlített, 1-1. Miután a somogyiak a vezetést is megszerezték, a hazaiak Szabó Bence szép góljával 2-2-re alakították az eredményt. Nem sokáig örülhettek a hazai drukkerek, mert 2-3-at mutatott az eredményjelző a dudaszó pillanatában.

A második negyed sikeres kaposvári büntetővel indult, aztán Jovanovic élesen kilőtte a rövid, bal felső sarkot, 3-4. Ezt követően újra Jovanovic következett: a horvát ismét jobbról lőtte ki a bal felső sarkot, 4-4. Hajmási mesteri ziccerezése következett, Polovic húzta közelről a kapuba, újra átvette a vezetést az AVUS, 5-4. Hiába ugrott fel egy emberként a publikum, a kaposváriak nem adták fel, sőt a vezetést is visszavették, pedig az utolsó másodpercben Kovács büntetőt hárított. 5-6. 

A harmadik negyedben aztán eldőlt a 3 pont sorsa, Ekler Bendegúz bombagólja után Szőke Szabolcs közelről talált be, 7-6. Nem volt vége a hazaiak szárnyalásának, Marnitz vágott be még egyet távolról, 8-7, majd egy hazai labdaszerzés után végül Szőke Szabolcs gólja zárta le a szenzációs játékrészt, 9-7.

 

A negyedik negyed is szombathelyi góllal startolt, 10-7, majd újra Ekler Bendegúz lőtt bombagólt, ezúttal a bal felsőbe, 11-7. A hajrában aztán nem koncentráltak oly fegyelmezetten a hazaiak, de győzelmüket így sem fenyegette veszély. Remek hangulatú, izgalmas, harcos mérkőzésen az AVUS fontos győzelmet aratott, amellyel megelőzték a kaposváriakat. 13-11 lett a végeredmény.

Az aktuális tabella ITT böngészhető, a szombathelyeik legközelebb február 22-én a fővárosba látogatnak, az ellenfél a csoport 6. helyán álló Vasas lesz.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!