Ahogy beszámoltunk róla, a Haladás Sportkomplexumban talált új otthonra a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. Rövid idő alatt nemcsak beköltözni sikerült, hanem már edzére, sőt versenyek megrendezésére is alkalmas állapotba hozták a szervezők valamint a klubtagok. Ennek megfelelően új, saját égisze alatt szervezett megmérettetésekre is sor kerül.

Először a Csepregi Pékség-Opennel nyitott a darts szerelmesei felé az egyesület, a hét közepén pedig már Magyar Darts Liga fordulókat is bonyolíthat a Haladás Sportkomplexumban található terem. Az első fordulóra – a szerdai időpont ellenére is – szép számmal érkeztek versenyzők. A hazaiak mellett érkeztek sportolók Zalaegerszegről valamint Körmendről is.

Az MDL forduló lebonyolítása nem sokban különbözött a korábbi versenyeken tapasztaltaktól. A három és négy fős csoportokból összesen 16 dartsozó jutott a főtáblára, ahol már egyenes kiesési rendszerben bizonyíthattak a résztvevők. Az izgalmas, színvonalas párharcokból a legjobb négybe két-két szombathelyi és körmendi játékos jutott.

A fináléba végül a hazai színeket képviselő Kálmán Lehel jutott, ellenfele a körmendi, 17 esztendős reménység, Budavári Zsombor került. A magas színvonalú mérkőzésen Budavári vezetett, sőt meccsnyila is volt, de hibázott. Ezt pedig kihasználta Kálmán Lehel, aki végül fordított és nyert 4-3 arányban. Reményeink szerint 2020-ban végig ilyen színvonalas mérkőzéseket láthat a közönség.

A 2020-as első szombathelyi MDL forduló dobogósai:
1. Kálmán Lehel (SZDCSE)
2. Budavári Zsombor (KDC)
3-3. Petrovics Bálint (KDC) és Kovács Zsolt (MDSZ)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!