Már három olimpiai kvótával rendelkezik a magyar válogatott, amely a 2020-as Paralimpiai Játékokra készülnek. Köztük van a szombathelyi atléta Ekler Luca is, aki az elmúlt időszakban sikert sikerre halmozott. A dubaji paraatlétikai világbajnokságon távolugrásban aranyaérmet szerzett, de a 100 és 200 méteres síkfutásban is felállhatott a dobogóra, hiszen második lett.

Ezzel a magyar csapat egyik legeredményesebb versenyzője lett, de a díjeső itt nem állt meg. Ekler Luca sikereinek köszönhetően érdemelte ki az ÉV Vasi Embere elismerést és a 2019-es év paraatlétája is Ő lett. A Hungarysporton pedig korábban olvashatták, hogy szívesen segít mindenkinek, így vett részt a Divatbemutató Kicsit Másképp elnevezésű rendezvényen, mint modell.

A sikeres sportolók élete kicsit sem könnyű, hiába tűnik annak. Ezt maga Luca mondta, aki eleget tett a felkérésnek és a Herényiek Házában osztotta meg élményeit, emlékeit. Szóba került a betegsége, amely az egész életét beárnyékolta és ami új motivációt adott. Mint mondta, ennek köszönhetően lett kitartó és energiával teli versenyző.

A tanulmányai mellett pedig a felkészülésről is mesélt a megjelenteknek. Keményen kell dolgoznia a szombathelyi atlétának, hiszen megannyi verseny vár rá 2020-ban és a paralimpiáról sem szeretné érmek nélkül hazatérni. A tanulás és a tréningek mellett viszont igyekszik minden felkérésnek eleget tenni, hogy inspirálja azokat, akiknek erre szüksége van.

– Szeretem ezeket a rendezvényeket, úgy érzem hogy ezzel közelebb tudom hozni egymáshoz az épek és a fogyatékosok világát, és remélem hogy egyszer nem kell kettőről beszélnem. Még nagyobb öröm számomra, hogy mostanában Szombathelyen is egyre többen érdeklődnek a téma iránt, ez nagyon fontos és jól esik nekem. Igyekszem mindig úgy eleget tenni a felkéréseknek, hogy nekem is és a felkérő félnek is a lehető legjobb legyen, mindig kitalálunk valami jó megoldást – osztotta meg gondolatait Ekler Luca.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!