A veszélyzónából menekülő Szombathelyi Haladás ellenfele a 6. helyen álló Csákvár volt, amely ráadásul könnyedén 3-1 arányban győzte le a vasi alakulatot az őszi találkozón. Ezúttal új játékosokkal és vezetőedzővel vágott a tavaszi szezonnak a zöld-fehér gárda és játék tekintetében biztató formát mutattak, igaz a gólszerzés terén hadilábon álltak.

A találkozó elején tapogatózó játék folyt a pályán. A vendégek akarata érvényesült inkább, de a hazaiak 1-2 kontrából jelezték, hogy komolyan kell venni őket is. Az első negyed óra végén Tóth lövését hárította biztos kézzel a csákvári kapus. Szép fokozatosan átvette ezután a kezdeményezést a Hali, de nem sikerült betalálniuk az első 45 percben.

Aztán a ráadás pillanataiban megtört a jég. Rácz kísérlete csorgott le, amire Tóth-Gábor érkezett pontosan és fejjel sikerült bevennie Markek kapuját. A szünet után sem változott a játék képe, a Haladás dominált, ez pedig gólokban is megmutatkozott. Az első gól szerzője az 57. percben egy egyéni alakítás végén duplázta meg csapata találatainak számát.

Kockáztatott a Csákvár, mindenképpen szeretett volna ponttal, pontokkal távozni, de a kitámadás visszaütött. A játékrész közepén egy kontra végén Rácz tálalt Farkashoz, kísérletét a menteni igyekvő Tányéros csak beljebb tudta segíteni. Ezután sem vettek vissz a csapatok és több akciónak is tapsolhatott a közönség.

Mindkét kapus bravúrokat mutatott be annak érdekében, hogy ne változzon a végeredmény. Mátyus János legénysége ezúttal már nemcsak játékban, hanem gólszerzés terén is ellenfele fölé nőtt. Bár a győzelemért 3 pont járt, de a szombathelyiek jócskán le voltak maradva a 17. helyen álló Szolnok mögött, most egy lépéssel közelebb jutottak az alföldi együtteshez.

Szombathelyi Haladás – Csákvár 3-0 (1-0)

Haladás: Verpecz – Schimmer, Jagodics, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó, Balogh – Schuszter (Farkas 45′), Rácz – Tóth-Gábor.

Gólszerző: Tóth-Gábor 45+1′, 57′ és Tányéros 67′.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!