Szerda délután és este rendezik a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcainak visszavágóit, melyek során a Fehérvár és az Újpest két és fél hét alatt harmadszor találkozik egymással, a Zalaegerszeg pedig kétgólos hátrányt próbál ledolgozni saját közönsége előtt a harmadosztályú Lipót Pékséggel szemben.
A nyolcaddöntős ütközetek közül már a sorsolásnál kiemelkedett a címvédő fehérváriak és a fővárosi lila-fehérek találkozója. A két együttes a bajnokságban február 1-jén csapott össze, a Fehérvár 1-0-ra nyert, majd múlt kedden az újpesti pálya gyepének nem megfelelő állapota miatt Szegeden játszottak a felek 0-0-s döntetlent. Az Újpest az NB I-ben idén még nem nyert, így a kupasorozatban lehetne még esélye a sikeres szereplésre, de a címvédő vendégeként kifejezetten nehéz lesz kiharcolnia a továbbjutást.
Az odavágókon a harmadik vonalbeli Lipót Pékség okozta a legnagyobb meglepetést, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte az első osztályú Zalaegerszeget, melyet azon a találkozón irányított először a február 10-én vezetőedzőnek kinevezett Márton Gábor. A szakemberrel aztán a hétvégi bajnoki fordulóban a vendég Újpestet 2-1-re legyőzte a ZTE, amelynek a papírforma szerint otthon nem kellene, hogy gondot jelentsen a kétgólos hátrány ledolgozása a két osztállyal alacsonyabban szereplő riválissal szemben.
Az MK tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett nyolc alacsonyabb osztályú gárda szerepel: négyen a második, négyen a harmadik vonalat képviselik. Mivel utóbbiak két párosításban is találkoznak, így a nyolc között biztosan állva marad két alacsonyabb osztályú együttes.
A nyolcaddöntős visszavágók közül a III. kerületi TVE és a Dorog fővárosi találkozója 13 órakor kezdődik szerdán, majd a Fehérvár-Újpestet 17.30-tól, a többi mérkőzést pedig egyformán 18 órától rendezik.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
szerda:
III. ker TVE (NB III)-Dorogi FC (NB II) 13.00 (az első mérkőzésen: 1-4)
MOL Fehérvár FC-Újpest FC 17.30 (0-0)
Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 18.00 (0-1)
Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00 (1-2)
ZTE FC-Lipót Pékség SE (NB III) 18.00 (1-3)
Paksi FC-Pécsi MFC (NB III) 18.00 (2-1)
Puskás Akadémia FC-Békéscsaba 1912 Előre 18.00 (3-0)
Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 18.00 (0-3)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!