Lényegében tét nélkül mérkőzéssel fejezte be a férfi élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszát a Haladás VSE együttese. Az már korábban eldőlt, hogy a vasi alakulat a tabella második helyéről, a MVFC-Berettyóújfalu mögött várhatja a folytatást. A 18. fordulóban a Debreceni Egyetemi AC látogatott a Haladás Sportkomplexumba.

A hajdúsági csapatnak viszont sok múlt ezen a találkozón. Amennyiben nyernek a vasi megyeszékhelyen és a Dunaferr nem szerez pontot, akkor a hatodik pozícióban fejezik be az alapszakaszt, amely könnyebb ágnak ígérkezik. Ennek megfelelően kezdték a vendégek a találkozót, akik nekiestek a Haladásnak a kezdő sípszót követően.

Helyzeteket mindkét kapu előtt kialakítottak a játékosok, de a vezetést a DEAC szerezte meg a 13. percben. Rácz találatának sokáig nem örülhettek a vendégek, hiszen a válogatott formában játszó Hajmási néhány minutummal később egyenlített. A szünet után viszont már a hazaiak domináltak és Sipos szemfüles, közeli találatával már a Hali állt jobban.

A Debrecen ismét aktivizálta magát, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a játékrész közepén újra döntetlent mutatott az eredményjelző. Majd a végén jött a slusszpoén, a vészkapusként pályán lévő Vas ragasztotta a labdát a hálóba, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt. Nehéz mérkőzésen aratott győzelmet a Haladás és alapozta meg a hangulatot a Final Fourra.

Haladás VSE – DEAC 3-2 (1-1)

Haladás: Sásdi – Hajmási, Madson, Gerencsér, Martinez.
Csere: Gyimesi – Horváth P., Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Dávid, Szakasics, Péter, Vas, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási, Sipos, Vas illetve Rácz, Vas (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!