Támadófaultok, vitatott fújások, és playoff hangulat jellemezte a 2020-as All Star Game-t. A pár évvel ezelőtt bevezetett draftos procedúra miatt nagyon sokan lefutott meccsnek gondolták a Team LeBron és Team Giannis ütközetét.

Fontos tisztázni, hogy milyen fontos változások léptek életbe idén; minden negyed nyertese 100,000$-t kapott jótékony célokra. 2020-ban már egy kitűzött pontszámot kellett elérni a győzelemhez. Ezt az első három negyed összesített eredményéből állapították meg, méghozzá úgy, hogy a több pontot szerző csapat pontszámához 24-t adtak. Aki előbb elérte az adott pontszámot 200,000$-t kapott az alapítványának.

Team LeBron kék mezben és 2-es mezszámban lépett pályára Gianna Bryant tiszteletére, Team Giannis pedig piros mezben és 24-es mezszámban játszott – Kobe Bryant emlékére. A mezeken szerepelt egy embléma is kilenc csillaggal, a baleset áldozataira emlékezve.

Antetokounmpo rögtön az elején kiosztott egy sapkát LeBronnak. Lowry támadószabálytalanságot harcolt ki korábbi csapattársa, Kawhi Leonard-del szemben. Chris Paul pedig egy időkérés során motiválta társait. Az első negyedet LeBronék nyerték (53-41), a második 12 perc azonban Giannis csapatának kedvezett (51-30). A harmadik negyed döntetlen lett (41-41). Az összeadott eredmény 124-133 volt, így 157-ig ment a móka.

Őrült befejezést produkált a meccs; James ziccerét Giannis blokkolta, az ellentámadásból pedig Harden egy triplával megnyerte volna, ha Kyle Lowry nem harcol ki egy hibát. LeBron zsákolásával egy pontra kerültek a győzelemtől (156-153). Joel Embiid dobott két büntetőt a másik oldalon (156-155), de Anthony Davis büntetőből lezárta a meccset LeBron James csapatának (157-155). Az idei volt a legszorosabb meccs 2010 óta, amikor Kelet 141-139-re verte Nyugatot.

A Kobe Bryant MVP díjat a tavalyi év döntőjének legjobbja, Kawhi Leonard kapta. Leonard 30 ponttal fejezte be a találkozót. LeBron James és Chris Paul is 23 pontot dobott, Davis 20-t. Az ellenfélben Giannis Antetokounmpo 25, Kemba Walker 23, Embiid 22 és Rudy Gobert 21 egységet szorgoskodott össze.

*

A celebek meccse után kezdődött az igazi show, először a Rising Stars Challenge. Hatodik alkalommal rendezték meg ezt az eseményt a jelenlegi lebonyolításban. A két csapat korábbi ütközeteit tekintve a World csapata áll jobban, 3-2 az állás a javukra. A Team USA csillagai azonban javítani szerettek volna. A Team World 13 ponttal is vezetett már az első félidőben. A mérkőzés egyik legszebb pillanata Luka Doncic félpályás kosara volt, ahol az ellenfélben játszó Trae Young is örült a szlovén bravúrjának. A harmadik etapot 20 egységgel a Team USA nyerte (Miles Bridges egymaga 13-t szórt). Az utolsó felvonásban is az USA csapata volt jobb, 36-26-os 12 perccel nagyon kiütötték ellenfelüket. A végeredmény 151-131 lett, az örökmérleg pedig 3-3-ra módosult.

A találkozó MVP-je a Hornets csillaga, Miles Bridges lett; 20 pontot, 5 lepattanót, 5 asszisztot, 3 labdaszerzést jegyzett. R. J. Barrett volt a legeredményesebb a maga 27 pontjával, de Brandon Clarke, Eric Paschall és Collin Sexton is eljutott 20-ig. Nagyon sokan figyelték a 2019-es NBA draft első választottját, Zion Williamsont. A Pelicans korszakos zsenije 14 pontos, 2 lepattanós, 1 gólpasszos statisztikai mutatót tudhatott magáénak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!