A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnyében a tegnapi két párharc után ma újabb 4 csapat mutathatta meg magát, a mérkőzések pedig nem is okoztak csalódást, hisz a gólzáporos Atalanta – Valencia mérkőzés mellett rengeteg helyzetet láthattunk a Tottenham – RB Leipzig összecsapáson is.

A német bajnokságban a Bayern Münchennel harcoló RB Leipzig természetesen a magyar válogatott hálóőrével, Gulácsi Péterrel a kapuban érkezett meg Angliába, hogy a Harry Kane-t és Son Heung Min-t is nélkülöző Tottenham ellen jó eredményt harcoljanak ki a németországi visszavágóra. Már a mérkőzés elején is érezhető volt, hogy a németek nem bekkelni jöttek Londonba, Hugo Llorisnak már az első percben 3 alkalommal kellett védenie.

A folytatásban sem változott a játékképe, a lipcseiek rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ám gólt nem sikerült szerezniük, közben azért el-el jutott az ellenfél kapujáig a Tottenham is, ám Lloris mellett Gulácsi Péter is ihletett formában védett ma este.

Az áttörést aztán egy jogosan megítélt büntető után érte el a Lipcse, ekkor már Lloris is tehetetlennek bizonyult, 0-1. A gól után több ízben eldönthette volna a párharcot a Leipzig, ám nem éltek az adódó lehetőségekkel, ezek után pedig eggyel feljebb kapcsolt a Tottenham, ám Lo Celso szabadrúgását is kitornázta a magyar kapus, így nem jött össze az egyenlítés a hazaiaknak, ám a visszavágó így is nagyon szoros küzdelmet ígér.

Az Atalanta viszont igyekezett lerendezni már az első mérkőzésen a továbbjutás kérdését: az idei BL meglepetés csapata remekül kezdte a Valencia elleni találkozót, és már a félidőben 2:0-ás vezetésre tett szert. A második etap elejét ismét megnyomta az olasz együttes, így a 62. percre már 4 gólosra nőtt a hazai előny. Ekkor érkezett csereként a spanyolokhoz a korábban a Real Madridot is megjáró Cheryshev, aki szépíteni tudott, de ez az idegenben lőtt gól sem ad túl sok bizakodásra okot a Valencia szimpatizánsok számára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!