Kedden rendhagyó sajtótájékoztatóra várták az Illés Akadémiára a különböző médiák képviselőit. Az utánpótlás labdarúgók képzése már hosszú évek óta folyik a létesítmény falai között, azonban most egy új területet is megcélzott az egyesület. Ez pedig a számítógépes világ, amely e-sport néven vált ismert fogalommá és hódította meg a világot.

Különböző játékokban kell a csapatoknak és egyéni versenyzőknek bizonyítani, hogy elnyerjék a megtisztelő bajnoki címeket és a vele járó pénzdíjat is. A világbajnokságok mellett már az öreg kontinens országai is versenghetnek egymással, sőt, már nemzeti bajnokságokat is rendeznek. Ebbe a vérkeringésbe csatlakozna be az Illés Akadémia Spirit.

A név még kissé szokatlan lehet, de a Spirit Esports már 2018-ban megalakult és egy egyesülésnek köszönhetően már a 2020-as bajnokságon már közös együttműködéssel vesznek részt. A sajtótájékoztatón Tóth Miklós ügyvezető elmondta, hogy az Illés Akadémia fontosnak tartotta, hogy a Magyarországon egyre jobban elterjedő e-sport is otthonra találjon az egyesületen belül.

Több ismert labdarúgó, így a Szombathelyi Haladás VSE labdarúgója, Jancsó András is rendszeresen hódol a számítógépes és konzolos játékok oltárán. Kifejezetten a lövöldözős és a focis programok voltak a kedvencei. Ezt követően Szabella Olivér az Illés Akadémia Spirit megálmodója tartott rövid elemzést és bemutatót a sportágról.

Beszédében kiemelte, hogy idén a fókuszt a Fifa-versenyek kapják. A HUNESZ Masters kiírása alapján országos megjelenést kapnak a résztvevők. Ráadásul a legjobb 16 közé jutott játékosok 1 millió forintos összdíjazású megmérettetésén is bizonyíthatnak valamint kiérdemli a győztes “Magyarország legjobb Fifa20 játékosa” címet is.

Jelenleg az egyesület kötelékében többen is előkelő helyet foglalnak el a tabellán, ami ígéretes lehet a jövőre nézve. A sajtó kérdésére a vezetők elárulták, hogy fél-profi játékosokkal dolgoznak, ami azt jelenti, hogy az utazásokhoz hozzájárul az egyesület, de munkaszerződést valamint fizetést nem kapnak a gémerek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!