Jó formában van az elmúlt hetekben a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Az amatőr élvonal zöld csoportjában érdekelt vasi lányok három-négy naponta léptek pályára és a sorozatterhelés, no meg megannyi sérülés dacára is folyamatosan győztesen hagyták el a pályát. A kötelező leckék azonban mindig nehezebbek, így volt ez a hétvégi fordulóban is.

A Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen a hazaiak voltak a találkozó esélyesei, mégis megilletődve kezdtek. Opitz pontjaival tartotta a lépést a vendég együttes, majd a vezetést is átvették. A játékrész közepén tért csak magához a SzoESE és Balogh Viki kosaraival felzárkózott, majd Mezősi duplájával fordított az esélyesebb hazai alakulat.

Ezután szigorított védekezésén is Szabó László együttese, támadásaikat pedig pontosan fejezték be. Nem csoda, hogy alig 3 perc alatt 10-0-ás rohamot produkált a SzoESE, így jött is a vendégek mesterétől az időkérés. Ez azonban nem zökkentette ki ritmusából a szombathelyi együttest és a nagyszünetig újabb rohammal tovább nőtt a csapatok közti különbség.

Úgy festett, hogy túlpihenték magukat a játékosok, mert a második félidő első kosarára közel két percet kellett várni. Nagyon pontatlanul játszottak a vasi lányok, Opitz pedig kihasználva magassági fölényét 10 pont alá csökkentette a különbséget. Mezősi 2 perc alatt 5 egységet szerezve adott újra lendületet csapatának az utolsó negyed kezdetére.

Ekkor pedig már Szabó-Haklits is parádézott. A szombathelyiek csapatkapitánya 4 triplával terhelte az ellenfél gyűrűjét. A záró felvonásra már csak az volt kérdés, hogy mekkora különbséggel nyeri a találkozót a SzoESE?! A 85-67-os végeredményt a dudaszó előtti pillanatokban Jakubovics Dóra állította be. A sikernek köszönhetően a vasi együttes fellépett a tabellán a negyedik helyre.

SzoESE – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia 85-67 (19-16, 29-16, 14-17, 23-18)

SzoESE: Püspöki 6, Balogh V. 12, Szabó-Haklits 23/12, Plózer 14, Molnár -.
Csere: Jakubovics 14/3, Mezősi 10/6, Koltay 3/3, Sándor 2, Soós 1, Farkas -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!