Ma 18 órakor a Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének visszavágóján a Budapest Honvédot fogadja a Haladás.

Emlékezetes volt az egy héttel ezelőtti első mérkőzés, ahol a Budapest Honvéd Kukoc találatával 1-0-ra nyert. A szombathelyi zöld-fehéreknek tehát ma kora este mindenképpen gólt, gólokat kell szerezniük, ha tovább akarnak jutni.

Az olasz Giuseppe Sannino vezette csapat az ötödik helyen áll a bajnokságban, a Mátyus-tanítványok pedig a 18. helyezettek az NB  II-ben, igen ám, de tudjuk, hogy egy kupameccs mindig más.

A kispestiek legutóbb Davide Lanzafame góljával Kaposváron 1-0-ra nyertek, de az olasz ezúttal nem játszhat, hiszen az első Magyar Kupa-meccs után Kálnoki-Kis Attilával együtt piros lapot kapott, majd eltiltották. A Haladásnál folyamatosan javul az összjáték, legutóbb 3-0-ra diadalmaskodtak a Csákvár ellen, más kérdés, hogy a Honvéd ellen nyilván sokkal nehezebb lesz.

– Nem biztos, hogy a legszerencsésebb számunkra, hogy ilyen nehéz szizuációban ilyen kemény mérkőzés vár ránk. Jelenlegi helyzetünkben ugyanis nem a kupa, hanem a bajnokság, a bentmaradás a legfontosabb. Ám nem tehetjük meg a klubbal, a szurkolókkal és saját magunkkal szemben sem, hogy ne adjunk bele mindent. Nagy kihívás előtt állunk, de csak egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy a párharc esélyesét, Magyarország egyik legjobb csapatát kiüssük a kupából. Amennyiben bátran, fegyelmezetten és harcosan játszunk, lehet is keresnivalónk – nyilatkozta a klub honlapjának Mátyus János vezetedző.

 

A kupameccsről weboldalunk fb oldalán élőben tudósítunk majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!