Hétfő este lépett pályára az egyetemi bajnokságban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata a PTE-PEAC otthonában. A vasi együttes célja volt, hogy továbbra is veretlen maradjon és megőrizze első helyét a nyugati csoportban. A Pécs viszont a dobogós helyekre pályázott, így nagy csata volt kilátásban.

Ez be is jött a találkozó elején, igaz mindkét csapat nagyon pontatlanul is célzott, ami az idegesség számlájára írható. Majd a PTE lépett meg néhány ponttal, de Horváth triplájával felzárkózott, majd a negyed végére a vezetést is átvette a SzoESE. Nagyon keményen meg kellett dolgoznia a játékosoknak a tiszta dobóhelyzetekért, ami nem mindig sikerült.

A folytatás is rendkívül hektikus játékot hozott. Hiába lépett meg a szombathelyi együttes, a Pécs Schuj pontjaival átmenetileg fordított. Kéri Péter cserékkel és időkéréssel próbált meg rendet tenni tanítványai fejében. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mert a nagyszünetig növelni tudta előnyét a SzoESE a házigazdával szemben.

A találkozó viszont még koránt sem volt lefutva. Hiába volt már 15 pont differencia a csapatok között, Nagy tripláival újabb rohamot indított a PTE-PEAC, ráadásul a hazaiak védekezése is feljavult. Ennek eredményeként az utolsó felvonásra csak négy egységgel állt jobban a SzoESE. Nehéz pillanatokat ígért az utolsó játékrész.

Ekkor ismét Horváth valamint Vicze lépett elő vezérként és egy 13-2-es rohammal le is zárták a mérkőzést. A hazaiak helyenként jól játszva próbálták elvenni a szombathelyiek veretlenségét, de a SzoESE csapatként jobbnak bizonyult. A SzoESE így 11 mérkőzés óta nem talált legyőzőre és készülhet a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem elleni rangadóra.

PTE-PEAC – SzoESE 64-76 (18-19, 13-18, 21-19, 12-20)

SzoESE: Horváth 19/6, Soós 9/3, Vicze 18/3, Oroszi 5, Schveighoffer 10.
Csere: Papp 6, Novák 5/3, Monek 2, Gombkötő 2, Frisnyák -, Németh -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!