Nagyon jó erőkből álló szlovén válogatott érkezett a vasi megyeszékhelyre, ahol a szurkolók ádáz csatát láthattak. Az Aréna Savaria közönségének buzdításából új erőt merítő Ivkovics-legénység többször is egyenlített, majd a találkozó hajrájában fordított és megnyerte a találkozót. A sikerben oroszlánrészt vállalt Perl Zoltán, a Falco játékosa is.

Először is gratulálunk a Hungarysport szerkesztőségének nevében, nagyon jó kis mérkőzés volt. Milyennek láttad belülről ezt a derbit?

– Köszönjünk szépen! Nagyon nehéz meccs volt, kiélezett, sok fordulattal tarkítva. Szerencsére végig szoros volt a mérkőzés, amikor hátrányba kerültünk sem adtuk fel és próbáltunk csapatként dolgozni. Ennek köszönhetően sikerült visszahozni a találkozót, amit végül meg is nyertünk.

Benne volt a pakliban ez a győzelem?

– Úgy készültünk, hogy ez a szlovén válogatott jó csapat. Nem is okoztak csalódást ebből a szempontból. Mi pedig igyekeztünk odafigyelni a külső emberekre és megnehezíteni a palánk alatt is a dolgukat. Nem volt könnyű feladat, de szerencsére a mi akaratunk érvényesült inkább a pályán.

Az ország egyik legjobb szurkolótábora van Szombathelyen, amit a bajnokik után a válogatottban ismét megtapasztalhattál. Milyen érzés volt pályára lépni hazai környezetben?

– Szavakkal el sem mondható, mennyire jó érzés volt. Ha kitekintett az ember a pályáról ismerős arcokkal volt tele a lelátó. Ráadásul végig biztattak, buzdítottak bennünket, ami a kritikus pillanatokban átsegítettek bennünket a holtponton. Ezúton is köszönjük nekik a segítséget, mert ebben a győzelemben a közönségnek is része volt.

A találkozó elején pedig átvehetted az év kosárlabdázója elismerést…

– Hatalmas megtiszteltetés és különleges érzés volt ezt a díjat átvenni. Nemcsak azért, mert ez a hazai pályán esett meg velem, hanem mert nem kaptam korábban ilyen elismerést. Az biztos, hogy ez a díj újabb impulzust ad majd számomra.

Akárcsak a csapatnak ez a győzelem?

– Szeretném hinni, hogy igen. Igaz, sok időnk nem lesz ünnepelni és pihenni, de óriási győzelmet arattunk, amiből erőt meríthetünk az Ukrajna elleni találkozóra. Bizakodó vagyok és remélem sikerül átmenteni a formánkat arra a meccsre is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!