Eddig terv a lehetőségekhez képest kiváló szezont futott az Egis Körmend férfi élvonalbeli kosárlabda csapat, amely a bajnokságban a második helyen áll a Falco mögött és a nemzetközi hadszíntéren is jól szerepelt. A FIBA Europe Cup kiírásában a második csoportkörben búcsúztak Matthias Zollner tanítványai. Az elmúlt napokban azonban más jellegű hírek kaptak szárnyra.

Elsők között jeleztük oldalunkon, hogy a szolnoki együttestől érkezhet a csapat korábbi játékosa, Tóth Norbert. A magasbedobó/center bajnoki címet nyert a legutóbbi szezon során a Falco csapatával, innen tette át székhelyét az Olajbányászhoz. Itt viszont nem úgy alakult a pályafutása, mint remélte, így szerződése felbontását kezdeményezte a játékos.

Ezt követően merült fel érkezése a Rába-parti városkában, amit már a csapat hivatalos fórumában is felvetettek a szurkolók. A hivatalos bejelentés azóta megtörtént, így a várt forgatókönyv szerint a 2016-os kupagyőzelemben nagy szerepet vállaló centerrel egészül ki a körmendi alakulat magyar magja. Keller távozása óta a magas poszton eddig meglehetősen vékony volt a piros-feketék kerete.

Azonban nem csak a palánk alatt lesz változás. Erjon Kastrati szerződését közös megegyezéssel bontották fel a felek. A szakmai stáb elégedett volt a játékossal, azonban klasszikus irányító szerepkörben nem tudta foglalkoztatni a csapat, így Frank Turnerre sokkal nagyobb terhelés esett, ami a Magyar Kupa nyolcas döntőjénél és a rájátszásnál fokozottan sérülésveszélyes lehet.

Ennek megfelelően már a pótlásáról is gondoskodott a szakmai stáb. Wesley Person Jr. lehet a megoldás, aki az egyetemi évek alatt a Troy Trojans csapatában kosarazott, mint Jordon Varnado. Érdekesség, hogy a játékos édesapja és nagybátyja – Wesley Person és Chuck Connors Person – is NBA-ben csillogtatta tudását egykor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!