Az NB II. 25. fordulójában ma 14 órakor Tatabányán játszik a Budaörs vendégeként a Szombathelyi Haladás.

A Bognár György vezette budaörsiek évek óta albérletben futballoznak, aktuálisan a tatabányai Grosics Gyula Stadion az otthonuk. A Hali ellenfele 8 győzelemmel, 3 döntetlennel és 11 vereséggel, 27 ponttal a 12. helyen áll. Az idei két bajnokijukon 1-0-ra nyertek Vácott, majd ugyancsak 1-0-ra kikaptak Tatabányán, a Budafoktól. Őket erősíti a Mol Fehérvárból kölcsönben szereplő Zsóri Dániel, a rutinos Kulcsár Tamás és négy vasi kötődésű futballista, a szombathelyi születésű Zsidai László és Gyurácz András, a sárvári Stieber András és az Illés Akadémián pallérozódott Halmai Ádám. A sportigazgató pedig a korábban a Haladásban is futballozó Tüske Roland. Az őszi meccsen 0-0-t játszottak a csapatok Szombathelyen.

A Haladás jó formában várja az összecsapást, 1 győzelem mellett 2 döntetlent gyűjtött be a bajnokságban, szerdán pedig jó játékkal 2-1-re legyőzte a kupában a Budapest Honvédot is, igaz ez nem volt elég a továbbjutáshoz. Jelenleg 2 pont a még bennmaradást jelentő 17. helyen álló Tiszakécske mögött a Hali hátránya.

– Erőltetett menetben, szerda-vasárnap ritmusban játsszuk a meccseinket, de nincs mese, bírni kell, ez nem lehet kifogás. A budaörsiek a legutóbbi fordulóban szabadnaposak voltak, míg mi a kupamérkőzéssel együtt két találkozóval többet játszottunk náluk, de ahogy mondtam, ez van, ezt kell megoldanunk. A kupabúcsú miatt kicsit csalódottak voltak a játékosok, ám ez már a múlt, számunkra a vasárnapi bajnoki még fontosabb. A Budaörs szimpatikus, nyílt sisakos támadófutballt játszik, teljesen mindegy, hogy gyenge vagy erős csapat ellen lép pályára. Nyilván mi sem bekkelni megyünk, így nagyon jó, élvezetes mérkőzést várok. Jó formában vagyunk, jó lenne ezt minél tovább kitolni. A Csákvár elleni győzelmünknek köszönhetően lőtávolban vannak riválisaink, a Tiszakécskét a hétvégén megelőzhetjük. Ez mindenképpen plusz motivációt jelent a játékosok számára. Pontot, pontokat várok – nyilatkozta az elutazás előtt Mátyus János a haladas.hu-nak.

A mérkőzésre utazó szombathelyi szurkolóknak fontos hír, hogy csak a helyszínen, a tatabányai Grosics Stadionban lesz jegyértékesítés!

A Budaörs – Haladás meccset nálunk élőben nézheti meg!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!